Help de bevolking van Oekraïne

Wachtrijen om een kroeg in te mogen

Donderdag 23 februari 2012

Door Donald de Jong

Ik liep door de Kapelstraat nadat ik wat vrienden had bezocht in Café Jeroen, toen ik een lange rij zag staan voor Den Olifant. Dit is een vrij klein kroegje voor 16 jaar en ouder waar zo 80 man in kan. De rij buiten bestond uit nog eens 30 man. Ik sprak een jongen aan om te vragen hoelang hij al in de rij stond te wachten, waarop hij antwoordde dat hij er al een kwartiertje stond en dat het nog wel eens een kwartier kon duren. Het werkt namelijk zo dat er eerst mensen naar buiten moeten, voordat er nieuwe mensen naar binnen mogen.

Dat er zo’n lange wachtrij is kan twee dingen betekenen. Tapperij Den Olifant is zo leuk dat iedereen er naar toe wilt, wat ik me eigenlijk niet kan voorstellen. Het is er nogal klein en je kan er met een beetje drukte je kont nog niet kan keren.

Maar het kan ook zijn dat er voor 16-jarigen gewoon niks anders te doen is in Apeldoorn, waardoor dit de enige optie wordt om een beetje stoom af te blazen. Eerst een half uur in de kou staan om vervolgens pas los te kunnen gaan in een naar mijn idee een overvolle kroeg/bar, is niet mijn ding!

Tja, wat dan wel in Apeldoorn?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn Uit in Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?