Wat doe jij met oud en nieuw?

Zondag 26 december 2010

Door Tamara Cheizoo-Buis

Een vraag die we elkaar, hoe dichter we richting 31 december gaan, steeds meer stellen. De een blijft thuis met gezin, familie of vrienden, de ander zoekt z’n favoriete stamkroeg op of gaat naar een plaatselijk feest. Weer een ander viert oud en nieuw massaal op bijvoorbeeld de Dam in Amsterdam.

Ikzelf vind het ieder jaar wel weer lastig. Lekker thuis met vrienden en familie een bescheiden feestje vieren vind ik heel gezellig. Aan de andere kant is het ook leuk erop uit te gaan. Dit jaar heb ik eens gekeken naar wat er in Apeldoorn te doen is rond en na 00:00 uur en dat is best veel! Een greep uit het oud en nieuw feestaanbod: ten eerste is er weer het aftelfeest op het Marktplein met o.a. de Foppers. Geschikt voor jong en oud en kosteloos. Voordeel: mocht het tegenvallen verkwist je geen duur entreekaartje zoals in de meeste kroegen.
Ben je een echte feestganger en houd je van dansen, dan is de Nettenfabriek net als voorgaande jaren the place to be. 2 zalen met feest- en housemuziek, ik zeg: voetjes van de vloer! Thema is dit jaar ‘Moskou’ en er zijn verschillende (bekende) dj’s en acts. Kaarten zijn 29,50 euro per stuk maar daar krijg je ook wat voor. Ook Gigant organiseert weer een bijzonder feest, thema is ‘Time warp’. Je wordt door verschillende muziektijden heen ‘gewarpt.’ Oftewel: muziek van jaren ’70 tot ’90. Kosten: 12 euro voor niet-leden, Gigant leden betalen 8 euro.
En heb je zin om je helemaal in bling bling te steken, ga dan naar Club Entrance en win die prijs voor de mooiste bling bling outfit! Kaarten kosten 47,50 euro per stuk, dit is inclusief drank en finger food.

Ik houd wel van een dansje en heb dus, net als vorig jaar, een kaart voor Net’11 in de Nettenfabriek gescoord. Goede sfeer en lekkere muziek, voor herhaling vatbaar dus. Ik ben benieuwd wie ik nog meer ga tegenkomen! Wat doe jij met oud en nieuw?

Foto: Jeroen Taalman

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!