Waterspuwers laten beek stromen

Maandag 26 maart 2012

Door Redactie

Randy Gasper

Met een wandeling langs De Grift aan de Beurtvaartstraat werd de tentoonstelling van Tanja Smeets officieel geopend. Tijdens de wandeling gaf de kunstenares, maar ook Jasper van der Graaf namens de gemeente nader uitleg aan dit (kunst)project. De expositie Lepelbeelden is de komende periode te zien in het ACEC Gebouw, naast de bioscoop.

In Apeldoorn zijn er veel ondergronde beken en sprengen. In de Beurtvaartstraat is de beek nu bovengronds gerealiseerd en is dezelfde beek opgeleukt met de lepelbeelden van kunstenares Smeets. De lepelbeelden bestaan onder andere uit Chinese lepels, bakstenen, linzen en veel meer materialen die voorkomen in het dagelijks gebruik.

Bij de Grift fungeren deze kunstwerken als een soort waterspuwers. Via deze waterspuwers wordt regenwater afgevoerd en stroomt het rechtstreeks de beek in. In totaal zijn er 23 waterspuwers. Dat het beekje al tot leven komt, bewijst de snoek die door diverse mensen is gesignaleerd en op de plaat is gelegd door Gerrit Steenbergen.

Zoek de snoek! Meer informatie over de expositie lepelbeelden vind je op: www.acecgebouw.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!