Weer een avondje Metal in Gigant

Zondag 16 juni 2019

Door Ernst van Rossum

In Gigant was het vrijdagavond (14 juni) weer tijd voor een avondje heerlijke Metal. Vier bands waar ik fijn van heb kunnen genieten: wat een power. Het begon al meteen goed met ‘Shoot the Messiah’; wat een lekkere band. Ze hadden zeker ook als 2de of 3de band kunnen staan, maar vrijdag waren ze de opener.

Mouflon was de 2de band van de avond. Een leuke band, ook lekker in het gehoor. Strak spelend, niet om bij weg te dromen, maar goed voor tijdens het sporten op je koptelefoon. Dat laatste geldt eigenlijk voor alle 4 de bands, lekker tijdens het fietsen op de hometrainer.

De derde band was het uit Engeland afkomstige Ingested, één de meest woeste Death Metal acts uit het Verenigd Koninkrijk. Die reputatie hebben ze in de loop der jaren opgebouwd. Ik moet zeggen, het klonk als vanouds. Zelf had ik deze band reeds meerdere malen op diverse festivals gezien.

Afsluiter was de Nederlandse band Severe Torture. Severe Torture is een bloeddorstige death metal band. Zo klonken ze ook tijdens deze avond.

Een heerlijke avondje Death Metal met tijdens de bandwissels weer opgeluisterd door muziek van DJ Hans. Hij serveerde ons weer bijpassende muziek. Fijn dat er weer op regelmatige basis Metal geprogrammeerd wordt in Gigant. Dat is een tijdje anders geweest, maar hulde dat dit weer gebeurt.

Vrijdagavond 14 juni, Popzaal Gigant.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!