Wethouder Olaf Prinsen met installatiebedrijf Slief het dak op

Donderdag 8 januari 2015

Door Redactie

© Slief Loenen BV

Wethouder Olaf Prinsen is gisteren het dak op gegaan met installatiebedrijf Slief. De Loenense ondernemersvereniging Lomivé had hem uitgenodigd een dag stage te lopen bij het familiebedrijf dat sinds jaar en dag een begrip is in Loenen en omgeving.

Wethouder Prinsen: “Het is een mooi bedrijf met betrokken medewerkers. Naast de werkgelegenheid die zij direct bieden in het buitengebied zetten zij zich ook in voor diverse maatschappelijke initiatieven en vervult het bedrijf hiermee een belangrijke functie in het dorp en de omgeving.”

De wethouder mocht aan de slag aan de Reuweg om 7 zonnepanelen te plaatsen op het dak. Na een korte uitleg ging hij direct aan de slag met het plaatsen van de panelen. De wethouder werd gelukkig als geschikt bevonden om als servicemonteur aan de slag te gaan, mocht hij ooit een carrière switch overwegen.

In 1935 begon Marinus Slief een eenmansbedrijf in loodgieterswerk. Door de jaren heen is het eenmansbedrijf uitgegroeid tot een modern installatiebedrijf met 12 enthousiaste vakbekwame personeelsleden. Als gevolg van de enorme belangstelling voor LEN (Loenen Energie Neutraal) was dit jaar een zeer goed jaar voor het installatiebedrijf. Het is een bijzonder jaar voor het familiebedrijf omdat zij hun ook nog eens hun 80 jarig bestaan mogen vieren.
 

Bron: Gemeente Apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Donderdag 4 december 2014

Door Redactie

© Twitter / Ondernemer055

Donderdag 27 november liep wethouder Olaf Prinsen mee met Aannemersbedrijf Draisma Apeldoorn. Het familiebedrijf Draisma bestaat dit jaar 75 jaar. Met ongeveer 85 werknemers realiseert zij zowel kleine als grote projecten in de woningbouw en utiliteitsbouw.

Wethouder Prinsen werd ontvangen door Kees van Buuren (Hoofd Kleinbouw). Na een korte uitleg over het bedrijf en haar werkzaamheden, werd de wethouder meteen in het diepe gegooid. In de timmerfabriek van Draisma mocht hij een kozijn op maat zagen en in elkaar zetten. Daarna vertrok hij voor een spoedopdracht met de servicebus vertrok naar Beekbergen. Daar repareerde hij samen met één van de timmermannen een deur.

“Het is een mooie manier om de Apeldoornse bedrijven te leren kennen”, aldus wethouder Prinsen. Net als in eerdere stages was de wethouder onder de indruk van de betrokkenheid en de vakbekwaamheid van de medewerkers. De vakmensen vervullen vaak ook onbewust een sociale functie in de contacten die ze hebben met de klanten.

Draisma is lokaal erg betrokken. Ze sponsport diverse sportactiviteiten. Zo is Draisma hoofdsponsor van het volleybalteam Draisma Dynamo. Daarnaast spant het bedrijf zich in om samen met Bouwmensen Apeldoorn jongeren een kans te geven zich in de bouw te ontplooien.

 

Bron: Apeldoorn Actueel

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?