Zes kunstenaars én collectie van Cor Munter in Teresiakerk

Donderdag 17 augustus 2023

Door Ben Eggermont

Ateliers Apeldoorn exposeert in Teresiakerk

In de weekenden van 19/20 en 26/27 augustus zijn er werken van zes professionele beeldend kunstenaars te bewonderen in de Teresiakerk. Deze keer wordt de expositie aangevuld met de kunstcollectie van Cor Munter. De expositie is gratis te bezoeken op zaterdagen en zondagen van 13 tot 17 uur. Op het terrein naast de kerk is voldoende parkeergelegenheid voor fiets en auto. De opening van de tentoonstelling (‘vernissage’) is op zondag 20 augustus, om 16.00 uur.

Diverse kunstvormen

Ineke Moes, Ranko Skenderija en Georges Derop zijn deelnemers van Ateliers Apeldoorn. Zij exposeren samen met drie andere Apeldoornse kunstenaars: Mirjam Berkhout, Wiebe van Dingen en Anja Cohen. De afgelopen tentoonstellingen hebben al geleerd dat het heerlijk is om in de kerk rond te kijken, wat te mijmeren en met elkaar in gesprek te gaan over al dat moois. De kunstenaars zijn afwisselend aanwezig als gastvrouw/gastheer en kunnen toelichting geven over hun werk.

Persoonlijk verhaal

Op de middag van de opening – zondagmiddag 20 augustus, vanaf 16.00 uur- is Cor Munter al vanaf 15.00 uur aanwezig. Zijn huis staat lekker vol met allerlei kunst, die nu in de kerk te zien is. Er zijn werken van Bert Diks, Marjoleine Maessen, Stephan Peters, Ranko Skenderija, Don Nederhand, Doortje de Vries, Roel Ottow, Wim Streep, Mirjam Tiggeloven, Chiel Bruijn, Maartje van Dokkum, Tejo en Pim. Belangstellenden kunnen dus al vanaf 15 uur in gesprek met Cor. Waarom heeft hij deze werken aangekocht? Bij elk werk heeft Cor wel een persoonlijk verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!