Zie ik wat ik zie?

Zondag 3 januari 2010

Door Jan Willem ter Steege

In de avondbijeenkomst van 17 januari om 19.00 uur in de Grote Kerk zal Marius van Dokkum naar de Grote Kerk komen om het één en ander over zijn schilderijen te vertellen en  laten zien dat er meer te zien is dan er te zien is. Onderhand is Marius van Dokkum geen onbekende meer voor ons, hij was al eens eerder bij ons om ons over zijn schilderijen te vertellen.

Zijn schilderijen en tekeningen geven een beeld van zijn humoristische visie op situaties zowel in ons dagelijks leven, als ook in ons kerkelijk leven. Veelal zijn het zeer herkenbare situaties en met oog voor het detail laat hij ons zien hoe mensen met elkaar omgaan.

Maar achter deze misschien op het eerste oog wat lachwekkende situaties schuilt een andere wereld met veel symboliek, in feite houdt Marius van Dokkum ons een spiegel voor.

In deze avondbijeenkomst in het kader van Ontmoeting & Bezinning zal hij een aantal van zijn werken toelichten en ook ds. Rob Visser zal in een paar korte overwegingen hierop inspelen. De schilderijen zullen ook in de kerk aanwezig zijn.

De uitleg  van de schilderijen zal afgewisseld worden met orgelspel van Ingeborg van Dokkum.

Na afloop is er gelegenheid koffie/thee te drinken. Ter bestrijding van de kosten zal er bij de uitgang gelegenheid zijn uw vrijwillige bijdrage te geven.

Voor meer informatie over Marius van Dokkum kunt u zijn website bekijken: www.mariusvandokkum.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!