Zomerprogramma Paleis Het Loo: Een festival voor jong en oud

Woensdag 14 juni 2023

Door Redactie

Voor jong en oud, levensgenieters en cultuurliefhebbers, brengt Paleis Het Loo een zomerprogramma dat voelt als een festival. Met een scala aan activiteiten en evenementen belooft het paleis een onvergetelijke zomerervaring te bieden voor het hele gezin.

Prinsen- en prinsessendagen: Kom zoals je bent!

Paleis Het Loo opent haar deuren voor prinsen, prinsessen en zelfs drakentemmers! Verkleed je als je favoriete personage en geniet van het leukste tuinfeestje. Het middelpunt van de activiteiten is de klosbaan, waar elk uur een show plaatsvindt. Er zijn spelletjes, een theetafel waar je je eigen ’taartje’ kunt maken, en een nieuwe chillweide om te ontspannen of je uit te leven in de silent disco. Deze dagen vinden plaats tijdens de zomervakantie, in de periode van 18 juli t/m 17 augustus, elke dinsdag, woensdag en donderdag.

Zomerdagen: Een gevarieerd programma

Paleis Het Loo biedt een gevarieerd programma tijdens de zomerdagen, van vrijdag tot en met maandag. Geniet van verschillende activiteiten en maak kennis met de prachtige tuinen en historische gebouwen van het paleis.

Zomerconcerten: Muzikale traktatie

Laat je betoveren door de zomerconcerten georganiseerd door het Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON). Op 22 en 30 juli, en 6 en 12 augustus, kun je genieten van concerten op de klosbaan, naast het terras van de balzaal. Van grootschalige ligconcerten tot intieme ensembles, deze muzikale traktaties zijn bij de entreeprijs inbegrepen.

Kostuumshows: Reis door de tijd

De kostuumshow “Reis door de tijd” brengt de tentoonstelling “De Oranjes” tot leven. Op 23 en 29 juli, en 5 en 13 augustus, kun je deze bijzondere shows ervaren op de klosbaan, naast het terras van restaurant Balzaal. Mis deze unieke kans niet om de prachtige kostuums te bewonderen.

Vertelpodium: Korte verhalen en weetjes

Ontdek korte verhalen en leuke weetjes bij het vertelpodium in de tuin van Paleis Het Loo. Aanmelden is niet nodig, en de verhalen duren ongeveer tien minuten. Deze activiteit is beschikbaar op vrijdag tot en met maandag gedurende de zomervakantie.

Nederlandse Gebarentaal

Paleis Het Loo biedt ook toegankelijkheid voor mensen die gebruikmaken van Nederlandse Gebarentaal (NGT). Op 24 juni is er een gebarentolk NGT aanwezig bij de tuinrondleiding. Op donderdag 27 juli en 3 augustus is er tijdens de Prinsen- en prinsessendagen een gebarentolk aanwezig bij de voorstellingen op het feestterrein met het grote podium (klosbaan). Op 29 juli is een gebarentolk aanwezig bij de kostuumshow.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!