Zutphens theatersport in SamSam

Dinsdag 6 maart 2012

Door Redactie

Mooi, ontroerend, absurd, hilarisch, maar vooral geïmproviseerd theater! Het Zutphens gezelschap Vrijspel laat vrijdag 16 maart zien wat theatersport is. De Apeldoornse groep Aangeschoten Wild biedt hen tegenspel. Publiek is van harte welkom.

Theatersport is een improvisatievoorstelling in de vorm van een wedstrijd. Twee teams dagen elkaar uit tot het spelen van scènes. De ingrediënten van de scène -de karakters, de locatie, de stemming, enzovoort- vragen de spelers aan het publiek. Met de suggesties van het publiek spelen de acteurs al improviserend een (kort) toneelstuk. Ieder keer is het uniek omdat de spelers niet weten wat het publiek ze meegeeft. Naast het lachen om elkaar, scènes die niet uit de verf komen of grappige voorvallen pink je ook wel eens een traantje weg. Omdat het ontroerend is, of juist omdat het heel slecht spel is. Alles tezamen is Theatersport.

Vrijdag 16 maart is de zaal in ArtCafé SamSam open vanaf 19:45. Entree kost 4 euro. Een kaartje koopt u bij de ingang, maar kun u ook bestellen via de site www.aangeschoten-wild.nl. Daar staat ook meer informatie over Aangeschoten Wild en de agenda met hun andere optredens. ArtCafé SamSam is te vinden in de Van Kinsbergenstraat op nummer 17.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!