Amanda Kraal organiseert ‘Liefdesmars’

Dinsdag 26 maart 2019

Door Marieke Nuijten

In eerste instantie zat het als een piepklein ideetje in het hoofd van Amanda Kraal. Een ‘Liefdesmars’. Niet veel later sprak ze het hardop uit en dacht ze, ‘Ik doe het ook gewoon’. Daarop volgde een spontane vlog op haar persoonlijke Facebookpagina. Dat resulteerde in een Facebook-event waar inmiddels ruim 60 ‘lieve Apeldoorners’ hun interesse hebben aangegeven.

Eerder organiseerde Amanda (yogadocente Happy Yogi) uit eigen initiatief al liefdadigheidsprojecten zoals: Mediteren in het centrum (waar iedereen aan mocht sluiten), Karma team klusjes dagen en een lichtjeswandeling met Serious Request. Stuk voor stuk werden de activiteiten met een fikse dosis positiviteit en liefde opgezet en uitgedragen, maar niet altijd was er even veel animo. ,,Wat jammer is want juist door een grote groep mensen aan te laten haken hebben dit soort initiatieven meer impact”, vindt ze.

Haar nieuwe initiatief, het organiseren van een Liefdesmars is ontstaan vanuit al het negatieve ‘geschreeuw’ in de media. ,,Je kan de tv niet aanzetten óf je laptop niet openklappen of je wordt geconfronteerd met ellende. Protest tegen dit, verzet tegen dat”, meldt Amanda. En juist al dat tegen geluid, dáár is Amanda zat van. Haar liefdesmars heeft geen politieke klank, er wordt geen strijd gevoerd en is al zeker nergens tegen.

Waar het dan wel om gaat? ,,Liefde, positiviteit, vriendschap, vrede en harmonie. Juist die dingen in het leven waar je nooit genoeg van kan hebben.” Want zegt Amanda: dat flowt allemaal veel lekkerder’. Een geschikte datum voor de Liefdesmars moet wel nog gevonden worden. Toch liggen er al legio ideeën op tafel bij Amanda en haar liefdescomité. Wanneer de route is uitgestippeld kan het feest van start en de verdere invulling bedacht worden.

Er wordt gedacht aan: bellen blazen, kleurrijke kleding, feel good muziek, complimentjes geven, free-hugs uitdelen, bloemblaadjes- en zaadjes strooien en kleuren met stoepkrijt. Ook initiatieven als het meelopen met ouderen in een rolstoel, kleintjes in een wandelwagen, mini klusjes op de route, het inzetten van spekers en muzikanten worden aangemoedigd.
Ondersteuning van enkele sponsoren voor een hapje of drankje op de route is ook een wens van de organisatie.
Ook zou het fantastisch zijn wanneer de actie op de dag zelf de volle aandacht krijgt vanuit de media in de vorm van een mooi foto- of videoverslag. ,,En voor de rest draait het eigenlijk om zoveel mogelijk eigen initiatief. Alles mag en kan. Zolang het maar met liefde bedacht is.”

Wanneer je dit berichtje leest en zelf ook toe bent aan wat liefde en positiviteit doe dan mee. Deelnemen kan op vele manieren. Vragen, opmerkingen of ideeën of wil je bijdragen in de vorm van een liefdevolle sponsoractie? Stuur je berichtje naar info@happyyogi.nl en maak je interesse kenbaar op de Facebook event pagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn Festival Kunst Muziek Natuur Oranjepark Apeldoorn Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!