Apeldoorner Joop gaat de markt op met twee ’gevaarlijk lekkere’ cream-likeuren

Vrijdag 14 april 2017

Door David Levie

Zijn assortiment is al exclusief, maar met twee door hemzelf samengestelde cream-likeuren heeft slijter Joop de Braak van Bottles & Barrels weer iets bijzonders aan zijn voorraad toegevoegd. Het recept van de likeuren is van hem, een Belgische distillateur zorgt voor de botteling. Liefhebbers kunnen komende zaterdag tijdens de introductie van de twee likeuren komen proeven in de winkel in gebouw Tot 2021, op de hoek van de Molenstraat en de Stationsstraat.

De Braak is niet over een nacht ijs gegaan. Hij heeft het Apeldoornse bedrijf Creating Heroes in de arm genomen voor de marketing. De foto van de uitvinder van de drankjes is van de hand van Henri Faber, die elders in het gebouw zijn studio heeft. Joop heeft zich in een leren fauteuil genesteld, gestoken in een pak dat een maffiabaas niet zou misstaan. Dangerous Delicious prijkt er onder aan de banner.

En dat is geen woord te veel gezegd, want het spul onder de naam JOOPS wordt uitgebracht, smaakt niet alleen goed, je zou bijna vergeten dat er 15 procent  alcohol in zit. Gevaarlijk lekker dus. Zeker als het om de chocoladelikeur (Funky Choclat) gaat bestaande uit de chocola van Callebaut, die patissiers en bonbonmakers gebruiken. Verse room doet de rest.  De andere versie, die  van room en gin (Creamy Gin), mag uniek worden genoemd. ,,Omdat er zover ik weet niet zo’n likeur bestaat’’, zegt de Apeldoorner die morgen (15 april) het tweejarig bestaan van zijn winkel viert. Op chocoladegebied is er wel volop concurrentie. ,,Maar het cacao- en roomgehalte van Funky Choclat is aanzienlijk hoger, dan die van soortgelijke likeuren’’, aldus Joop de Braak die onder zijn naam binnenkort ook een nieuwe gin introduceert.

De Apeldoorner heeft flink in z’n creaties moeten investeren. Hij wil slijters en groothandels benaderen voor verkoop. ,,Nee, ik hoef dit niet alleen exclusief voor mij. Het is op zich al exclusief genoeg.’’ Tot zijn assortiment behoren onder meer speciaal-bieren en sterke drank (waaronder whisky’s en gins) die je elders niet zo snel tegenkomt.  Daarnaast bieren van de Apeldoornse Stadsbrouwerij en stadgenoot Puik. Ook Beierse bieren van importeur Alfred de Geijn uit Apeldoorn zijn bij De Braak te koop. De bieren van Van Geijn en de twee creams van Joop gaan dit voorjaar met de Nederlandse equipe mee naar de zogeheten Europadagen in Duitsland.

De creamproeverij is morgen (15 april) van 10 tot 17.30 uur. De prijs van een fles komt op 21,95 euro.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!