Apeldoorns no-nonsense netwerk groeit van 340 naar 740 leden

Zaterdag 19 november 2011

Door Redactie

Peter Vroon

Het Apeldoornse netwerk van ondernemers CoffeePitch Apeldoorn (CPA) groeit hard ondanks de crisis. Het zag zijn ledental in een jaar tijd meer dan verdubbelen, van 340 naar 740 leden. Wethouder Olaf Prinsen opent op 25 november het grote jaarlijkse event CPA Next Level 2011.

De ‘normale’ CoffeePitch wordt elke vier weken gehouden in het ACEC-gebouw in Apeldoorn. Ondernemers kunnen er binnenlopen en zichzelf aan de aanwezigen presenteren in twee minuten, de pitch waar het netwerk zijn naam aan ontleent. De beste 6 presentaties die in de loop van het jaar langskomen zijn genomineerd voor de verkiezing Pitcher van het Jaar 2011. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het event op 25 november.

De CoffeePitch is “totaal anders dan een vakbeurs of een netwerkclub,” zegt CPA-organisator Bert Klaaysen.” Het is een no-nonsense netwerk in een ongedwongen sfeer, waarbij je niet meteen een visitekaartje hoeft te trekken.” De toegang is gratis, de kosten worden gedekt door deelnemers aan Next Level. De gemeente Apeldoorn geeft geen subsidie. “Dat is niet nodig,” vindt wethouder Prinsen (milieu, duurzaamheid en regeldruk), “het wordt georganiseerd door ondernemers voor ondernemers en ze kunnen het uitstekend zonder ons.”

Laagdrempelig
Prinsen laat regelmatig zijn gezicht zien bij de CoffeePitch-bijeenkomsten. “Het is voor ons als gemeente een goede gelegenheid om te horen wat er onder ondernemers uit de regio leeft. Op deze manier kunnen wij een specifieke doelgroep makkelijk bereiken.” De wethouder ziet zichzelf daarnaast als een gewone deelnemer. Dat betekent dat de aanwezigen met hun vragen of probleem rechtstreeks bij hem terecht kunnen. “Heel laagdrempelig. Ik kan natuurlijk niet alles meteen oplossen, maar ik neem vragen altijd mee of ik vertel waarom iets niet kan.”

De gemeente Apeldoorn staat positief tegenover dit soort initiatieven. “Elke netwerkclub zorgt ervoor dat er verbanden worden gelegd. Bij de CPA gaat het er niet om dat er enorme business gemaakt wordt, maar dat kan er wel zomaar uitkomen. Je denkt toch aan de mensen die je daar ontmoet als je een keer iets nodig hebt,” aldus Prinsen.

Live TV
CPA Next Level 2011 wordt via live tv-stream de hele dag uitgezonden via Apeldoorn Direct en www.coffeepitchapeldoorn.nl. De deelnemers aan het evenement komen uit Apeldoorn en de overige plaatsen in de Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen. De prijs voor de pitcher van het jaar wordt uitgereikt door de winnaar van 2010, Reinier Gieteling van Redon Bouw.

Voor de deelnemers is dit volgens organisator Klaaysen een unieke gelegenheid hun bedrijf en hun ideeën breed te promoten. “Via Next Level TV kunnen ze zich profileren voor een grote groep. Er worden tientallen interviews afgenomen, die niet alleen binnen te zien zijn, maar ook door de buitenwereld gevolgd worden. Die kans krijgt een MKB’er niet zo vaak.”

Gratis toegang
CPA Next Level 2011 wordt op 25 november gehouden in het ACEC-gebouw en in het Apeldoornse podium & filmtheater Gigant. Het thema is Next Move. Het programma loopt van 11.30-23.00 uur. De toegang is gratis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!