Behoefte aan hip hotel in centrum

Dinsdag 19 september 2017

Door David Levie

Wikimedia Commons

Apeldoorn heeft volgens lokale hoteliers geen behoefte aan nieuwkomers op de hotelmarkt. De cijfers van overnachtingen mogen dan zowel landelijk als regionaal (met enige procenten) stijgen, vooralsnog zijn er meer dan genoeg bedden beschikbaar. Een wat afwijkend geluid komt uit de mond van Carla Maessen, de directeur de Keizerskroon. Naar haar mening is er ruimte voor een hip, trendy hotel in de binnenstad dat zich richt op de doelgroep vanaf 25 jaar.

Maessen kijkt niet alleen naar de bezetting van de huidige hotelbedden. Ze blikt vooruit en ziet kansen in Apeldoorn voor het type hotels waar een stad als Amsterdam al lang kennis mee heeft gemaakt. ,,Ik denk aan hotels als Qbic en Generator. Designhotels die aantrekkelijk zijn voor een bepaalde markt. Festivalbezoekers, jongeren vanaf 25 jaar die graag uitgaan. Apeldoorn heeft wat dat betreft wel het een en ander te bieden. Voor designhotels als Qbic en Generator is het mogelijk een nieuwe doelgroep naar Apeldoorn te halen. Vanwege de festivals en de uitgaansmogelijkheden denk ik dat het centrum van Apeldoorn voor soortgelijke hotels en hotelgasten heel aantrekkelijk zou kan zijn.’’

Qbic kenmerkt zich onder meer door relatief goedkope hotelkamers, een eigentijdse vormgeving, speciale verlichting en zelfbediening (automaten), Generator is een is een modern, fris hostel met beperkte en betaalbare luxe.

Maessen denkt dus aan aanvulling op het bestaande, dat wat we nog nìet hebben. Voor de rest (mening over aantal overnachtingen gekoppeld aan bestaande hotels) sluit ze zich grotendeels aan bij haar collega’s van Hoteloverleg Apeldoorn die al enige tijd geleden bij de gemeente het verzoek hebben neergelegd voor het opstellen van een hotelvisie. Die wordt zo tegen het eind van het jaar verwacht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!