Cantharel bezorgt maaltijden thuis met Valk Vers

Donderdag 7 juni 2018

Door Redactie

De markt voor buitenshuis eten en drinken groeit gestaag en het bezorgen van eten en drinken bij de consument thuis is al lang geen uitzondering meer. Vanaf gisteren, woensdag 6 juni, kunnen bewoners van Apeldoorn en de regio genieten van maaltijden die Valk Vers, onderdeel van Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel, bij hen thuisbezorgd. Iedere dag vers gemaakt en gekoeld.

Valk Vers is een initiatief van Van der Valk-ondernemer Bob Zeeuw van der Laan. Hij miste variatie in het aanbod van bezorgmaaltijden en besloot daar zelf mee aan de slag te gaan. ,,Als Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel zijn we al jarenlang bewust bezig met voeding. In 2013 startten we met een groentetuin achter ons hotel. De producten uit de tuin verwerken we in onze keukens.” In 2017 zette de ondernemer een nieuwe stap en startte een eigen vers-winkel in het nabijgelegen dorp, waar onder de naam Valk Vers dagelijks verse maaltijden worden bereid en verkocht, ook hier met producten uit de groentetuin en van lokale leveranciers.

Nu zet de ondernemer een volgende stap, door het bezorgen van verse gekoelde maaltijden aan huis. Daarmee speelt hij in op de drukke agenda’s van consumenten die op zoek zijn naar een maaltijdoplossing die niet zoveel tijd kost. ,,Bij Valk Vers houden we van lekker eten en we zien dat lekker en gezond heel goed samengaan. We staan iedere dag in de keuken en zijn altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe recepten. We hebben de afgelopen maanden een lijn ontwikkeld waar we trots op zijn. De stap om onze verse maaltijden nu ook te gaan bezorgen was niet eens zo groot. We bezorgen bewust gekoeld, zodat mensen voor meerdere dagen een maaltijd in huis kunnen halen. We starten klein met een pilot, dat geeft ons tijd om te leren.”

Sporters

Zeeuw van der Laan heeft ook een persoonlijke drijfveer om zijn maaltijden nu te gaan bezorgen. ,,We leren steeds meer hoe voeding en gezondheid elkaar beïnvloeden. Met onze Valk Vers-maaltijden willen we actief een steentje bijdragen aan de gezonde levensstijl van mensen. Omdat ik geloof dat het anders kan en anders moet.” Valk Vers werkt met twee labels voor de maaltijden: ‘Sterker’ en ‘Lichter’. ,,Die eerste lijn is gebaseerd op de maaltijden die sporters eten voordat ze een grote prestatie moeten leveren. Ze zitten vol verse ingrediënten en zijn ontwikkeld om net wat meer energie te geven dan een gewone maaltijd. Onze ‘Lichter’-maaltijden bevatten wat minder koolhydraten en meer groenten en passen prima in een gezonde levensstijl. Met beide willen we onze gasten een lekker en gezond alternatief aanbieden. Het verwennen van onze gasten is het mooiste dat er is, daar zijn we in groot geworden. Ook onze Valk Vers-maaltijden moeten als het ware een cadeautje zijn. Een goede oplossing voor iedere dag, of je nu thuis of op je werk bent en of je nu wilt lunchen of dineren.”

Vanaf 6 juni worden de maaltijden van Valk Vers thuisbezorgd. Vooralsnog in Apeldoorn en de regio, de thuisbasis. Ook bezorgen doet Valk Vers zelf. Met een bakfiets en een elektrische auto. Voor de regio wordt samengewerkt met een logistieke partner. “Natuurlijk is er ambitie om te groeien. Maar we starten eerst met deze pilot en gunnen onszelf de tijd om te leren”, vertelt Zeeuw van der Laan. Valk Vers richt zich overigens niet alleen op particuliere gasten. Ook bedrijven kunnen maaltijden bestellen. ,,We gaan komende maanden ontdekken wat wel en niet werkt. We gaan alles testen.”.

Via www.valkvers.nl zijn alle maaltijden te bestellen. Er staat een aantal vaste gerechten op het menu, maar er zijn ook wekelijkse wisselingen. Zowel gerechten die warm gegeten worden als maaltijdsalades maken deel uit van het assortiment. Gasten kunnen bovendien kiezen uit een aantal bijgerechten bij hun maaltijd en ook aan kinderen is gedacht. De prijs van een maaltijd varieert van 3,50 euro (kids maaltijd) tot 9,50 euro. Valk Vers bezorgt zeven dagen per week en maaltijden kunnen ook worden afgehaald bij de vers-winkel in Ugchelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Zorg

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!