Cantharel opent eigen vers-winkel

Vrijdag 9 juni 2017

Door David Levie

Valk Vers breidt zich uit. Het vers-project van hotel-restaurant de Cantharel krijgt met een winkel aan de Ugchelseweg in Ugchelen een eigen gezicht. Morgen, zaterdag 10 juni gaat Traiteur de Cantharel open. De winkel bevindt zich pal naar café Back in Town. Er wordt nog hard gewerkt om alles op tijd ingericht te krijgen.

De leiding van de winkel is voorlopig in handen van chef-traiteur Leendert Klaassens, de man die Cantharel-breed de culinaire lijn bewaakt. Dagelijks kunnen klanten kiezen uit zes tot acht verse maaltijden en dagmenu’s à raison van 6,50 euro die regelrecht uit de keuken van het hotel komen of ter plekke worden bereid. De maaltijden zijn voor een groot deel seizoensgebonden. Klaassens spreekt van goed eten voor een goede prijs dat varieert van een Indische rendang tot een Hollandse stoofpot. ,,Hoe we ons vooral onderscheiden? Daar kan ik maar één antwoord op geven. Door de smaak.’’

Het assortiment bestaat verder uit handgemaakte broden, zuivel van boerderij Den Hoek uit Wilp Achterhoek, soepen (emmertje 4,75 euro), sappen, chutney’s, gebak (eigen keuken), wijn en bier van de Veluwse Schavuyt. Klanten kunnen zelf azijn en olie uit glazen flessen tappen en zo hun eigen dressing samenstellen. Kippen komen van de grill in de winkel die ook een kleine koffiehoek rijk is.

De keuken achter de winkel is voor een deel een culinair laboratorium dat in dienst staat van Huisje James, het intieme restaurant achter de Cantharel met uitzicht op de Ugchelse Enk. ,,We gaan hier nieuwe gerechten testen’’, aldus de chef.

Pal naast de winkel staat nu de zogeheten ’SRV-wagen’ van Valk Vers. De Cantharel is gestopt met de bezorging huis-aan-huis. ,,Het bleek toch lastig om de mensen thuis te bereiken’’, laat Mirjam Bosch van de afdeling marketing weten, verwijzend naar onder anderen tweeverdieners met onregelmatige werktijden. ,,We gaan nu kijken hoe we de wagen op een andere wijze kunnen inzetten.’’

De winkel aan de Ugchelseweg is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10 tot 19 uur.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?