Claudio’s grijpt weer net naast ijstitel

Zaterdag 24 maart 2018

Door Gerard Oltmans

Na wat verwarring over de uitslag bleek Claudio’s IJssalon vanmiddag (zaterdag 24 maart) op de 4e plaats geëindigd in de verkiezing ‘Beste IJssalon van het jaar’. Met zeer hoge cijfers, maar de concurrentie was moordend. De verwachting was vanzelfsprekend hoger, maar de uitdaging voor volgend jaar is al bepaald.

Hoge cijfers; dat kun je rustig stellen als je met de winnaar 0,296 punt verschilt en er dan nog 2 ijs-bereiders tussen zitten. Dan weet je dat het tussen de 10 beste ijsbereiders van Nederland een close finish was.

Naast een waardeoordeel van het bedrijf (presentatie, reinheid en klantvriendelijkheid) oordeelde de jury ook over de kwaliteit van het bereide ijs en de creativiteit van de ijsmaker. De deelnemers moesten een bosbessenijs inleveren en een ijscreatie. Claudio had naast het verplichte bosbessenijs, een coupe gepresenteerd van bosbessenijs, frambozenijs en Joops Creamy Gin. De Creamy Gin is een roomlikeur en gemaakt en geleverd door het Apeldoornse Bottles & Barrels.

De verwachting was hoog, de spanning was hoog en als dan uiteindelijk de bekendmaking komt is er verwarring alom. Is dit wel het goede formulier? Dan het juryrapport erbij gepakt en dan blijkt hoe klein het verschil met de winnaar is. Even de teleurstelling wegslikken en dan de trots zijn plaats in laten nemen. Een 4e plaats tussen de 10 beste ambachtelijke ijsbereiders van Nederland en met zo’n klein verschil.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!