De Flierefluiter dreigt ten onder te gaan door coronasituatie

Donderdag 11 maart 2021

Door Redactie

Gerard Oltmans

“Het mag toch niet zo zijn dat de klassieke bruine kroeg in het zicht van de haven alsnog ten onder gaat!” Met deze woorden proberen de initiatiefnemers van de crowdfundingactie voor Café de Flierefluiter aan de Marktstraat de kroeg te redden.

Al meer dan 40 jaar is De Flierefluiter een begrip in Apeldoorn. “Het haalde zelfs het acht-uur-journaal. Voor veel Apeldoorners was (en is) het een tweede huiskamer”, leggen de initiatiefnemers uit. Volgens hen heeft eigenaresse Jessica van der Elburg het afgelopen jaar flink ingeteerd op haar reserves. “En dat begint nu toch wel te wringen. Laten we haar steunen in deze zware tijd, door een donatie te doen. Elke bijdrage, klein of groot, is welkom.”

After corona party

De actie is opgezet door Lea en Jan, Jessica’s zus en zwager. “Laten we er samen voor zorgen, dat we ook na deze klotetijd nog een tweede huiskamer aan de Marktstraat hebben”, is hun oproep. Het streven is om zo’n 4000 euro op te halen; inmiddels staat de teller op ruim 2600 euro. Daar zitten ook best flinke bedragen bij, zoals 250 euro en verschillende donaties van 100 euro. “Op dat we weer mogen ‘Fluiten’ “, meldt een van de donateurs. En iemand anders zegt: “Op naar de after (corona) party.”

Zaken redden

De Flierefluiter is overigens niet de eerste zaak die een crowdfunding start om de zaak te redden. Begin december van afgelopen jaar startte ook ’t Koffiehuus zo’n actie. Daarbij was het streven 10.000 euro en werd er tot nu toe 1455 euro ingezameld. ““Als het bedrag niet wordt gehaald is de kans klein dat we kunnen blijven bestaan, dat is de pure waarheid”, zei eigenaresse Annika Sigtermans toen. “Hard, maar waar. We houden ons aan alle regels, maar corona nekt ons.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!