Laatste poging om horeca Ugchelen in leven te houden

Woensdag 2 december 2020

Door Redactie

Ondernemers hebben het zwaar. Zaken zitten dicht of áls ze al open zijn, lopen de zaken vaak slecht. En horecaondernemers, dat hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen. Velen zitten al maanden dicht of proberen nog om wat inkomsten te genereren met bijvoorbeeld het bezorgen van maaltijden, eten laten afhalen of door het juist over een hele andere boeg te gooien. Zo verkopen Annika Sigtermans van ’t Koffiehuus en Marijke De Bruijn van Café Cheers in Ugchelen kerstbomen. Maar het is niet genoeg. En dat resulteert erin dat ze nu, als laatste redmiddel, een campagne via crowdfunding gestart. Momenteel is er zo’n 500 euro ingezameld van de beoogde 10.000 euro. Annika hoopt dat zoveel mogelijk mensen willen helpen om de horeca in Ugchelen te laten blijven bestaan.

Hoe slecht gaat het met jullie zaken?

“Zo slecht dat we niet met zekerheid weten of we de deur wel open kunnen houden. De kans bestaat dat we dicht moeten. Dit omdat de vaste lasten wel betaald moeten worden en er niet voldoende binnenkomt om aan deze verplichtingen te kunnen voldoen.”

Waar is het geld voor nodig?

“Het geld van de crowdfunding is dus puur bedoeld om de vaste lasten te kunnen blijven betalen zodat we weer open kunnen zodra dat mag.”

Konden jullie geen overheidssteun aanvragen?

“Jawel hoor, dat hebben we ook gedaan. En dat krijgen we ook. Maar dat is slechts een schijntje van wat we nodig hebben. Daar gaan we het nooit mee redden.”

Was er een drempel om deze actie te beginnen?

“Ja, die drempel was enorm! Het is al erg lastig om om hulp te vragen als zelfstandig ondernemer en dan ga je een crowdfunding doen voor jezelf of in dit geval voor elkaar, ja dat voel je wel even…
We hebben het ook met tranen in onze ogen besloten. We zien er vrolijk uit op de foto’s, maar het doet pijn dat je hulp nodig hebt van anderen om je bedrijf staande te houden…. en dit omdat de overheid dit voor ons beslist. Dat voelt erg oneerlijk…het is toch anders als je er zelf voor zou kiezen om te stoppen.”

Wat als het bedrag niet behaald wordt?

“Als het bedrag niet wordt gehaald is de kans klein dat we kunnen blijven bestaan, dat is de pure waarheid. Hard, maar waar. We houden ons aan alle regels, maar corona nekt ons.”

Hoe zijn de reacties?

“De reacties zijn positief maar wij zijn niet de enige die het financieel moeilijk hebben.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!