De zomer van: Familie Van den Brink alias ‘Team TheBrinx’

Woensdag 17 juli 2019

Door Marieke Nuijten

In ‘De zomer van’ is de redactie van Apeldoorn Direct op zoek naar mooie, boeiende, ontroerende en inspirerende verhalen. Rode draad in deze serie is de vraag: ‘Hoe ziet jouw zomer er uit?’ Wekelijks kijken we mee door de zonnebril van een Apeldoorner en zetten zijn of haar zomer in de schijnwerpers. In deze editie van ‘De zomer van’: Familie Van den Brink. Onder hun alias ‘Team TheBrinx‘ trainen zij zich deze zomer suf voor het goede doel.

Naam: Familie Van den Brink alias ‘Team TheBrinx‘.
Leeftijden: Robér (58), Linda (52), dochter Sharon (23), haar vriend Niels (28), dochter Thessa (22), haar vriend Lorenzo (25), dochter Dhemi (20), vriend Martijn (19), dochter Mhyrte (18) en zoon Bhoaz (12).
Verliefd-verloofd-getrouwd: Robèr en Linda zijn op 2 september 25 jaar getrouwd. In plaats van een feest gaan ze deze sportieve prestatie leveren mét hun gezin.
Wij raken geïnspireerd door: Door de presentaties gegeven door artsen en patiënten voorafgaand aan het event. Deze vertellen ons uit eigen ervaring wat ze al hebben mogen bereiken met de sponsorgelden van afgelopen edities.
Wij hebben een hekel aan: Voor dit event zal het antwoord sneeuw en regen zijn. Hoe dan ook zullen we lopen hoor, maar als we mogen kiezen dan liever wat betere weersomstandigheden dan dat.
Wij zijn gek op: Elkaar. Ook met de partners van onze kinderen, dat heb je natuurlijk niet voor het uitkiezen.
Wij zijn als team het meest trots op: Op het feit dat iedereen zich zo thuis voelt in ons gezin. Het samen-gevoel en de directe motivatie van iedereen in het team mee te doen, zonder twijfel.
Je mag ons ’s nachts wakker maken voor: Een flinke hoeveelheid sushi.
Toekomst wens voor ons team: Het lijkt ons te gek nog eens met kinderen en aanhang naar Afrika af te reizen. Dat hebben we 8 jaar geleden mogen doen zonder de partners en dat was zó fenomenaal.
Team quote: Walk the Talk for Stevio for Life

Hoe ziet jullie zomer er uit?

,,Deze zomer trainen wij om op 31 augustus de Passo dello Stelvio te beklimmen met ons gezin ter ere van ons 25-jarig huwelijksjubileum. Geen feest dus, maar een gezamenlijke prestatie voor het goede doel, daaraan hechten we veel meer waarde. Hieraan hebben we Stelvio for Life gekoppeld. Dit goede doel zamelt geld in om een persoonlijke behandeling op maat voor elke kankerpatiënt mogelijk te maken. Het betreft een klimtocht van 21 kilometer bergopwaarts met stukken van 7% tot maar liefst 14% hellingsgraad. Niet iedereen loopt overigens, je kan het per fiets doen en er gaan zelfs hardlopers die berg op.”

Is er naast de het doel nog ruimte voor ontspanning deze zomer?

,,Binnen ons team zijn er zo’n 6 personen die hun vakantie koppelen aan een uitdaging. Sommigen vliegen bijvoorbeeld aan op Milaan en brengen daar eerst hun vakantie door. De laatste 3 dagen staan in het teken van de wandeling. We hebben samen afgesproken dat iedereen er de donderdag voorafgaand is. Dan overnachten we met ze’n allen in omgeving van de pas. Dat geeft iedereen de kans om even te acclimatiseren, wat nodig is, want je zit er hoog. Tijd om uit te rusten in er niet na afloop hoor, want maandag begint het gewone dagelijkse leven weer.”

Waarom halen jullie hier zoveel voldoening uit?

,,Het vooruitzicht alleen al geeft een waanzinnig gevoel. Naast een stuk gezelligheid en het feit dat je samen iets bijzonders doet, kijken we er naar uit samen de euforie van het finishen te ervaren. Het is niet zomaar een weekendje weg. Robér is druk met fondsenwerving en daaruit haalt hij veel voldoening. Als iemand krijgt hij daar een enorme kick van. Ons doel om 15.330,00 euro, gelijk aan het aantal hoogtemeters, op te halen is nog niet bereikt. Naast geld is alles welkom. Iedere vorm van publiciteit is meegenomen. Als we één of meerdere bedrijven bereid kunnen krijgen shirt sponsor te worden dan zouden we dat echt fenomenaal zouden vinden. Met die bedrijven gaan we dan ook graag in gesprek.”

Hoeveel tijd kost het jullie gemiddeld?

,,Iedere zondag trainen we een lange afstand en doordeweeks gaan sommigen van ons de loopband in de sportschool op om zo de 7% hellingsgraad in de benen te krijgen. We trainen niet gezamenlijk maar ieder voor zich. Bhoaz onze zoon van 12 gaat wekelijks met ons mee omdat we er zeker van willen zijn dat hij het haalt. We trainen rondom Apeldoorn en komen op plekken waar we anders nooit waren  geweest. Schandalig eigenlijk dat we in de wereld op zoveel plekken hebben mogen rondlopen en de Kroondomeinen en het Beekbergerwoud niet eens kenden.”

Balen jullie er weleens van dat jullie dit doen in plaats van iets anders?

,,Onze zondagen zijn nu echt wel maximaal bezet; als je thuis komt, ben je echt kapot. Natuurlijk is het dan weleens jammer dat je een uitnodiging moet afslaan. Maar we werken naar een gezamenlijk doel en een einddatum. Dat maakt het allemaal veel minder zuur.”

Wat zouden jullie doen als jullie dit niet zouden doen?

,,Dat hangt écht van het weer af. Onlangs liepen de temperaturen op een zondag ook op naar 30 plus. Toen hebben we ook eerlijk tegen elkaar gezegd, we lijken wel gek om te gaan lopen. We hebben toen een keertje overgeslagen. Niets doen op de zondagen vinden wij ook prima: een fijne lazy sunday.”

Wanneer is de zomer van 2019 voor jullie geslaagd?

,,Wanneer wij gezamenlijk én gezond de finish overkomen, wetende dat we die 15.330,00 euro hebben gehaald.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!