De zomer van: Marion Bekker

Woensdag 21 augustus 2019

Door Marieke Nuijten

In ‘De zomer van’ is de redactie van Apeldoorn Direct op zoek naar mooie, boeiende, ontroerende en inspirerende verhalen. Rode draad in deze serie is de vraag: ‘Hoe ziet jouw zomer er uit?’ Wekelijks kijken we mee door de zonnebril van een Apeldoorner en zetten zijn of haar zomer in de schijnwerpers. In deze editie van ‘De zomer van’: Marion Bekker. Door vakantieverhalen te horen van anderen gaat zij in herinnering terug naar haar eigen reizen én raakt ze geprikkeld voor het maken van haar toekomstige reizen.

Naam: Marion Bekker
Geboren: 10 juni 1987
Verliefd-verloofd-getrouwd: Verliefd en samenwonend met Michel
Raakt geïnspireerd door: Mensen die hun passie volgen.
Hekel aan: Mensen die anderen naar beneden halen, kleineren en agressief gedrag in het algemeen.
Gek op: Veel dingen! Buiten bezig zijn, reizen, sporten, kamperen, mijn kat en kippen.
Je mag mij ’s nachts wakker maken voor: Om iets leuks te gaan doen, ik laat me graag verrassen wat dat leuks dat zal zijn.
Wat staat er op je playlist: Echt wel van die chill-muziek, indie akoestisch afgewisseld met een beetje punk en rock voor de afwisseling.
Toekomst wens: Het ooit bouwen van ons eigen duurzame waar mogelijk zelfvoorzienende huis. Een mega project waar we het regelmatig over hebben. Geen Tiny-house, geen mega mansion maar minimalistisch leven en wonen naar wat je nodig hebt.
Mijn quote: Geloof in die ene reden waarom het wél kan.

Hoe ziet jouw zomer er uit?

„Onze zomer en eigenlijk het gehele jaar stellen wij onze woning open voor (inter)nationale tour-fietsers. Wij bieden deze reislustige sportievelingen zogenaamde ‘Warm showers‘ aan.Warm shower host zijn betekent dat je een kosteloos en gastvrij onderkomen biedt een maaltijd, bagagestalling of enkel een warme douche. Registreren en deelnemen gaat allemaal via een online community.”

Hoe zijn jullie hiermee zelf in aanraking gekomen?

„We hebben jaren geleden zelf een reis door Australië gemaakt en gebruik gemaakt van de ‘Warm shower’ community. Het leuke is dat je altijd bij locals verblijft en die weten als geen ander de onontdekte pareltjes en fietspaden aan te wijzen. Na een paar top adresjes getroffen te hebben raakten we zo enthousiast dat we besloten iets terug te willen doen. Waar we beiden weleens van balen is dat aanvragen niet altijd uitkomen, mijn vriend Michel en ik zijn een ondernemend stel.”

Hoe ziet zo’n verblijf er uit bij jullie?

„Wij laten onze gasten graag kennismaken met de Hollandse keuken. Aan de keukentafel komen de verhalen los. We worden getrakteerd op de meest bijzondere verhalen die ons vervolgens zelf weer inspiratie geven. Wat beweegt deze mensen om dit te gaan doen? Voor de ene betekent dat gewoon een weekje vakantie, de ander heeft zijn hele hebben en houden opgezegd en fietst de hele wereld over en een ander heeft weer een ander verhaal. Wat er naast de aanvraag nog meer gebeurt tijdens het verblijf hangt af van de klik en hoe de gasten hier zelf in staan. Vrijheid, blijheid. Soms komen daar heel spontane acties uit voort. Zo ben ik eens met 2 Australische dames op de ‘StadsOase‘ beland.”

Hoe vaak ontvangen jullie deze gasten?

„Dat wisselt nogal. ’s Zomers is het drukker dan in de winterperiode. Ook speelt de ruimte in onze eigen agenda mee. Oprechte aandacht en tijd aan onze gasten, daar willen wij voor staan. Na het verblijf ontvangen wij een review van onze gasten, eigenlijk net zoals op ‘Airbnb’.”

Wat is het meest bijzondere verhaal dat je is bijgebleven?

„We hebben eens een Chileense man over de vloer gehad die geen woord Engels sprak. Dat maakte communiceren er niet gemakkelijker op. Alsof het zo moest zijn kregen wij die zelfde dag nóg een ‘Warm shower’ verzoek van een verdwaalde gast uit Texas. Door ruimtegebrek gaven wij hem aan dat hij zijn matje wel in onze rommel-kastenkamer kon uitrollen, daar was hij vreselijk dankbaar voor. Eenmaal met z’n vieren aan de keukentafel bleek onze Texaanse cowboy vloeiend Spaans te spreken, heaven dus, want nu konden we ook met de Chileen communiceren! Maar ook een kerel uit Frankrijk die zijn eigen zonne-energie fiets had gebouwd en Europa rondtrok met het doel geld in te zamelen voor zijn ongeneselijke ziekte.”

Houden jullie hier zelf leuke vakantieadresjes aan over?

„We krijgen vrijwel altijd een uitnodiging van onze gasten terug. Tot heden zijn we hierop niet ingegaan. Hoewel… we hebben begin dit jaar een telefoonoplader van een Nieuw-Zeelands meisje teruggebracht naar Wellington tijdens onze eigen vakantie daar. Opsturen liep aardig in de papieren, dus spraken we af elkaar daar te treffen onder genot van een pizza en een biertje.”

Hebben jullie ook minder leuke ervaringen?

„Nee eigenlijk niet. Al tref je soms natuurlijk wel wat aparte gasten. Zo hadden we ooit een dame over de vloer die we ervan verdachten een zwervende alcoholiste te zijn. Maar als dat alles is, ach…”

Wat maakt het dat je hieruit zoveel voldoening krijgt?

„Door de verhalen die we horen van onze gasten gaan we eigenlijk op vakantie aan de keukentafel. Ze nemen allemaal een ‘reis-vibe’ mee die zorgen dat je eigen herinneringen herleven. Ze prikkelen en inspireren voor reizen in de toekomst.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!