Deense studenten op bezoek in Casa Bonita

Maandag 18 juni 2012

Door Redactie

zgapeldoorn.nl

Onlangs hebben dertig enthousiaste scholieren uit Denemarken locatie Casa Bonita van Zorggroep Apeldoorn en omstreken bezocht. Met hun bezoek wilden zij kennis maken met de zorg in Nederland en kijken naar de overeenkomsten en verschillende met de zorg in Denemarken.

Barry de Jonge, coördinator beroepsopleiding: “We kregen via ROC Apeldoorn het verzoek om een ochtendprogramma te verzorgen voor Deense studenten die de opleiding helpende volgen in Odense. De studenten waren op zoek naar informatie over onze zorgverlening maar ook nieuwsgierig naar ons activiteitenaanbod.

De studenten hebben veel gezien deze ochtend. Ze hebben een bezoek gebracht aan een verpleegafdeling voor mensen met lichamelijke beperkingen, maar ook kennis gemaakt met de kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie. Op zowel de dagbehandeling als de activiteitenbegeleiding kreeg men uitleg over het grote aanbod van verschillende activiteiten. De studenten maakten een praatje met de cliënten: opvallend was dat meerdere clienten nog een aardig woordje Engels spraken.

“De studenten waren onder de indruk van de locatie; mooi, ruim maar toch ook gezellig. Ook de toestellen in de bewegingstuin fysiotherapie werden ‘getest’. Een bewegingstuin kent men niet in Denemarken. We hebben veel gesproken over de verschillen tussen de zorg in Denemarken en Denemarken en Nederland, maar we kunnen op sommige punten nog wel van elkaar leren. We hebben inmiddels een uitnodiging gekregen om een bezoek te brengen aan Denemarken, dus wie weet gaan er binnenkort Nederlandse studenten een bezoek brengen aan Denemarken!”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?