Drive thru bij Zwitsalfabriek valt weer in de smaak

Zaterdag 16 mei 2020

Door Peter Vroon

Bier, borrelpakketten, hakhoning, verse maaltijden, cadeaubonnen en ga zo nog maar even door. Het was er allemaal tijdens de tweede editie van de Apeldoorn voor Apeldoorn drive thru op het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg vanmiddag, zaterdag 16 mei. De eerste editie vorige week zaterdag was de dag voor Moederdag, dus de organisatie was even bang dat er misschien dit keer minder interesse zou zijn, maar het tegendeel bleek waar.

Ongeveer evenveel auto’s als vorige week, zo’n 180, kwamen de producten ophalen die ze tot en met vrijdag 16.00 uur konden bestellen bij verschillende ondernemers uit Apeldoorn. Apeldoorners willen elkaar graag helpen in deze crisistijd, dat blijkt tijdens dit evenement overduidelijk.

Klep open

Wie spullen heeft besteld, wordt al bij de ingang van het terrein ontvangen en doorverwezen naar de hal. Daar staan vrijwilligers klaar die je bestelling en naam checken en je kofferbak opendoen. Voorzichtig mag je doorrijden langs alle kraampjes en aangekomen bij de ondernemer waar je wat hebt gekocht, legt iemand van deze kraam je bestelling achterin je auto en sluit je kofferbak. Bij de organisatie komt ook regelmatig de vraag langs of mensen die geen auto hebben maar alleen een fiets ook kunnen bestellen, maar dat kan niet. ,,Helaas”, meldt Chiel van Tongeren namens de organisatie. ,,Maar met de fiets is het veel lastiger om anderhalve meter afstand te houden en dan komt de veiligheid in het geding.”

Maandag (18 mei) maakt de organisatie bekend of er die zaterdag daarop weer een drive thru komt, maar de kans is groot. De gemeente Apeldoorn heeft namelijk toestemming gegeven om de hal voorlopig nog even te blijven gebruiken om de Apeldoornse locals te ondersteunen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!