Een Italian oudejaarsavond met de borrelplank van De Pastazaak

Dinsdag 22 december 2020

Door Amrutha Mol

Oudejaarsavond zit er weer aan te komen en ondanks dat we dit jaar niet naar grote feestjes kunnen of veel mensen bij ons thuis kunnen uitnodigen, kunnen we wel lekker eten van lokale ondernemers in huis halen. Zo wordt het toch nog gezellig in huis. De Pastazaak is inmiddels voor velen een bekend restaurant in Apeldoorn. Het Italiaanse restaurant dat gerund wordt door Steffen, Nathalie en Tom hebben normaal gesproken een gezellig restaurant waar je typisch Italiaanse gerechten kan proeven. Maar nu we in lockdown zitten kan je de Italiaanse sferen van De Pastazaak in huis halen.

Successen in crisistijd

Steffen Hummel is druk bezig in de zaak: “Het is heel druk bij ons, zelfs in lockdowntijd gaat het, zeker gezien de omstandigheden, super goed. We hebben het druk ondanks de tweede sluiting. Na een drukke zomer waarin we gelukkig weer open mochten hebben we helaas de deuren nu weer moeten sluiten. Maar we hebben de ‘Pasta pitstop’ weer opgepakt en er zijn geregeld mensen die bij ons een lekkere pasta komen afhalen.”

Het is geen verrassing dat veel horecaondernemers het water aan de lippen hebben staan. Steffen, Nathalie en Tom zijn het liefste ook open met hun Pastazaak, maar naar omstandigheden gaat het nog best goed: “Wij houden het goed vol. We hebben dus een Pasta pitstop en nu ook de borrelplanken die als warme broodjes over de toonbank gaan. Natuurlijk zijn wij het liefste open als restaurant, maar wij mogen niet klagen.”

Oudejaarsavond borrels

Misschien heb je het al op de Facebookpagina van De Pastazaak gezien, maar de borrelplanken voor kerst zijn al uitverkocht. Het succes wordt daarom doorgetrokken naar oudejaarsavond. “Met kerst hadden wij ook nog een diner, maar dat doen we met oudejaarsavond niet. Dat is een bewuste keuze, omdat we vaak zien dat de meeste mensen met oudejaarsavond thuis eten en later op de avond pas naar vrienden of familie gaan. Dan komt onze borrelplank perfect van pas. Want zo haal je toch een culinair feestje in huis.”

Het is een bijzondere borrelplank met diverse Italiaanse specialiteiten: “Wij bieden 12 tot 16 diverse Italiaanse hapjes. Het zijn eerste klas Italiaanse producten met zorg en liefde geselecteerd voor onze borrrelplanken. Een echt feestelijke borrelplank voor een feestelijke avond! We maken heel bewust verschillende soorten hapjes zodat er voor ieder wat wils is. Zelfs voor de kids, de stromboli (opgerolde pizza) is bijvoorbeeld echt kidsproof.”

Op de borrelplank

De Pastazaak heeft 2 verschillende borrelplanken: een borrelplank met prosciutto, coppa di Parma, venkelsalami, taleggio, gorgonzola, parmezaanse kaas, arancini stoofvlees, piadine caprese, brood met dips, olijven en druiven. Maar je hebt ook een Deluxe borrelplank met coppa di Parma, venkelsalami, gedroogde worst, crostini pesto & prosciutto, taleggio, gorgonzola, parmezaanse kaas, arancini stoofvlees, piadine carpaccio, crostini zalm, kipvleugeltjes met balsamico, gevuld brood met mozzarella, pesto en zontomaat, olijven, stromboli (opgerolde pizza) en druiven.

De plank is geschikt voor iedereen die van lekker Italiaans eten houdt en van gemak: “De borrelplank is voor iedereen die van de Italiaanse smaken houdt. We zien gezinnen, maar ook vriendengroepen die de plank willen hebben. Maar ook mensen die een plank cadeau doen aan een ander. Dat lijkt me ook een mooi gebaar, zeker in deze tijd. Het is dit jaar natuurlijk anders dan anders, maar mensen kunnen met deze borrelplank nog steeds genieten met vrienden en familie ook al is het in een kleinere groep.”

Italiaanse ingrediënten

“Onze producten komen echt uit Italië. We werken met een vaste leverancier. Het vlees en de kaas komt bijvoorbeeld uit Noord Italië. De arancini komt oorspronkelijk uit Sicilië. Maar die worden hier in huis gemaakt. We werken met verse ingrediënten die hun oorsprong in Italië vinden. Maar we kopen ook in bij lokale ondernemers. Zo is het brood van bakker Keurhorst en de wijn van Henri Bloem.”

Over wijnen gesproken, welke wijn past het beste bij de borrelplank? “Je kunt een witte of rode wijn kiezen. Maar het moet een toegankelijke borrelwijn zijn, niet te zwaar. De wijn is bij te bestellen, maar ook apart te koop bij Henri Bloem. De mensen daar kunnen ook uitgebreid wijnadvies geven.”

Unieke borrelplank

“De borrelplanken waren al een succes toen we nog aan de Asselsestraat zaten”, meldt Steffen. “Dat succes hebben we opgepakt in de huidige situatie en hebben we in een nieuw jasje gestoken. Toen kregen we de oudejaarsavond borrelplank. Deze plank is echt wel anders dan andere borrelplanken die wij eerder gemaakt hebben. De arancini met stoofvlees is bijvoorbeeld een creatieve twist. Daarnaast hebben we andere vleessoorten dan normaal. Onze carpaccio is heel populair, deze is dan ook zo puur mogelijk, echte top kwaliteit dus. Bij het samenstellen van de borrelplank zijn we met het hele keukenteam gaan kijken naar een manier om deze borrelplank echt anders te maken. Zelf vind ik de arancini met stoofvlees erg lekker, die is dan ook aan te raden als je het mij vraagt.”

‘Italian oudejaarsavond’

Oudejaarsavond is toch anders dan andere jaren. Maar dat betekent niet dat het ongezellig hoeft te zijn. Je kunt de gezelligheid ook in huis halen en tegelijkertijd ook nog genieten van de Italiaanse sferen die De Pastazaak op een luxe borrelplank aanbiedt. Als gast is het simpel: je plaatst online een bestelling, kiest een tijdstip en haalt je borrelplank af op 31 december. Bij je borrelplank kun je ook nacho’s of carpaccio bestellen. Kortom: De Pastazaak heeft alle ingrediënten voor een lekkere oudejaarsavond met Italiaanse sferen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!