Handwerken steeds populairder; HobbyGigant brengt magazine met eigen patronen uit

Vrijdag 16 oktober 2020

Door Amrutha Mol

HobbyGigant is de online winkel van de Beekbergse Wolhal in Apeldoorn Zuid. Tijdens deze coronacrisis hebben zij een magazine gemaakt waarin 24 patronen staan die mensen kunnen gebruiken om mee te handwerken. Bij elk ontwerp staat de ontwerpster vermeld, die veelal in de winkel staan: dus voor vragen over het patroon kun je direct bij haar terecht. Maar voor wie is dit magazine en wat kun je er van verwachten? We spraken met Miranda ter Weele van de Beekbergse Wolhal.

Wat staat er in het magazine? 

“In het magazine staan 24 unieke ontwerpen om te breien of te haken. Er staan ontwerpen in voor beginners en gevorderden. Het magazine is voor iedereen die graag bezig is met handwerken en geïnteresseerd is in het leren kennen van nieuwe patronen en materialen. Je kan een aantal tips en tricks verwachten en natuurlijk mooie patronen om mee te haken of te breien. Dit magazine is een uniek magazine met allemaal zelfgemaakte patronen. Daarnaast staan er allemaal tips en weetjes in over het materiaal.”

Hoe kwam het magazine tot stand?

“We merkten dat er veel vraag is naar mooie ontwerpen die gemaakt zijn met duurzame materialen. Daarom hebben wij onder andere een aantal getalenteerde klanten en ons eigen deskundige winkelpersoneel gevraagd of ze patronen wilden ontwerpen en dat wilden ze graag. Zodoende zijn er nu 24 ontwerpen van patronen, gemaakt door mensen die dichtbij onze winkel staan” meldt Miranda.

Wat hopen jullie met het magazine te bereiken? 

“We hopen dat handwerkend Nederland ontdekt dat je met materialen van duurzame kwaliteit langer kunt genieten van je eigen gemaakte creatie, zowel tijdens het maken als tijdens het dragen.”

Waar kun je het magazine kopen?

“In de winkel bij de Beekbergse Wolhal in Apeldoorn Zuid of online via onze website. De verkoop gaat heel goed. We werkten met een ‘pre-order’ en dat verliep heel soepel en inmiddels is het magazine los of met een compleet handwerkpakket beschikbaar. Wellicht komt er een tweede druk, dus dat is positief” zegt Miranda.

Is handwerk populairder geworden sinds de coronatijd? 

“Ja, dat zeker. Mensen willen toch wat te doen hebben en daarnaast is handwerken ook een soort rustmoment. Een moment voor jezelf en je eigen creativiteit. We merkten dat het populairder werd door de rijen die we voor de deur hadden staan. Daarnaast liep de online verkoop ook heel goed en kregen we veel vragen over handwerken en de benodigde materialen. Onze insteek is: dat je extra langt kunt genieten van je eigen gemaakte creatie als je het maakt van materialen van duurzame kwaliteit en goede herkomst. We maken er ook blogs over en vertellen er over op onze social media kanalen.”

Hoe zorg je ervoor dat het magazine voor iedereen te begrijpen is? 

“We hebben bij elk patroon een legenda waarin de soorten steken staan uitgelegd en daarnaast kunnen mensen altijd vragen stellen aan ons winkelpersoneel, veelal de ontwerpsters. Het zijn eenvoudige en patronen voor gevorderden en mensen kunnen zelf ook bepalen welk patroon ze gaan realiseren.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!