In Beeld: Alpe d’HuZes team: La Vie

Zaterdag 29 februari 2020

Door Ben Eggermont

Dennis Kolkman, Ronald Hanneszen en Robbie Veldwijk vormen samen het Alpe d’Huzes team ‘La Vie’. Op donderdag 4 juni is het zover, dan gaan ze de berg op. Voorafgaand houden ze eerst nog een benefietavond op zaterdag 7 maart in de kantine van de Apeldoornse Boys. Je kunt ze steunen met een donatie. Je kunt hun steunen met een donatie op deze pagina, Opgeven is geen optie.

Wie zijn jullie en hoe kennen jullie elkaar?

Robbie: „Ik ben Robbie Veldwijk en Ronald is mijn zwager en via Ronald ken ik Dennis. Zij zijn de aanstichters van dit hele gebeuren.”
Ronald verduidelijkt: „Dennis en ik zijn collega’s van elkaar. We werken als chauffeur bij het Loenense transportbedrijf Thomassen.”

Is dit jullie eerste Alpe d’HuZes?

Robbie: „Ja, voor iedereen.”
Ronald: „Je moet een keer beginnen. Tijdens een fietstochtje samen met Dennis spraken we er wat over. Dennis en ik hadden het allebei op ons lijstje staan, zonder dat we dat van elkaar wisten. Dan moeten we het dit jaar maar doen.”
Dennis: „We hadden allebei het idee en nu kunnen we het nog doen. Fietsen is altijd wel een hobby geweest. Een tijdje wat minder, maar nu weer meer.”
Robbie: „Ik hoorde van Ronald dat hij het samen met Dennis ging doen en dacht: ‘Dat wil ik ook’. De gedachte speelde al langer door mijn hoofd. En toen ben ik aangehaakt.”

Hoe bereiden jullie je voor?

Ronald: „Je moet 1000 tot 1500 kilometer in de benen hebben is het advies. Met een rondje Hoenderloo/Assel zijn aardig wat hoogtemeters te maken. Ik ga ook nog naar de sportschool, virtueel kan je daar alle bergen pakken.”
Robbie: „Ik ben de 1000 kilometer inmiddels voorbij. Het is wel belangrijk om die hoogtemeters te maken. Per rit zie je wel hoeveel hoogtemeters je hebt gehaald. Tot nu toe doe ik fietstraining. En daarnaast nog wat core stability-oefeningen voor de rug en ik ben intensief met mijn voeding bezig.”
Dennis: „Voor hoogtemeters moet je de Posbank op, daar kan je aardig wat meters halen. In de sportschool heb ik een personal trainer. Tussen de bedrijven probeer ik nog wat te hardlopen en op mijn voeding te letten.”

Alpe d’ Huzes” team La Vie:

Robbie Veldwijk

– Geboren: 25-04-1985 te Apeldoorn
– Ouders: Ron en Marion
– Broers-Zussen: Natalie, Berry, Patrick en Marcel
– Kinderen: Bram en Lisa
– Verliefd, verloofd, getrouwd: Getrouwd
– Meest trots op: Wat wij als team al hebben opgehaald
– Raakt geïnspireerd door: Enthousiasme van mensen
– Hekel aan: Onrecht
– Is gek op: Kapsalon
– Welk boek ligt er op je nachtkastje: Geen
– Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Frikandel speciaal
– Toekomstdroom: Gelukkig en vredig bestaan voor iedereen

Ronald Hanneszen

– Geboren: 17-09-1975 te Apeldoorn
– Ouders: Jaap en Ans
– Broers-Zussen: Ceriel en Monique
– Kinderen: ja 2
– Verliefd, verloofd, getrouwd: Getrouwd
– Meest trots op: Ons team en waar we voor staan
– Raakt geïnspireerd door: Fietsen en de media voor Alpe d’HuZes
– Hekel aan: Oneerlijke mensen
– Is gek op: Pasta en stampot
– Welk boek ligt er op je nachtkastje: Geen
– Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Rijst met gehaktballetjes
– Toekomstdroom: Dodelijke ziektes uit te bannen

Dennis Kolkman

– Geboren: 19-01-1978 te Apeldoorn
– Ouders: Willy en Hannie
– Broers-Zussen: Frank en Esther
– Kinderen: nee
– Verliefd, verloofd, getrouwd: Vrijgezel
– Meest trots op: De drang om te verbeteren
– Raakt geïnspireerd door: Pippi Langkous
– Hekel aan: Lever en onechte mensen
– Is gek op: Pasta en tapas
– Welk boek ligt er op je nachtkastje: HRM studieboeken
– Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Tiramisu
– Toekomstdroom: Een kankervrije wereld

 Wat zijn jullie persoonlijke sportieve verwachtingen?

Ronald en Dennis: „Vier keer, Robbie is extremer.”
Robbie: „Ik wil 6 keer. Iedereen om me heen zegt: ‘Je bent gek’. Maar dat motiveert me eigenlijk alleen maar meer.”

Zijn jullie sowieso sportfreaks?

Dennis: „Nee, niet echt.”
Ronald: „Ik ben nogal actief in de voetballerij, ik ben namelijk scheidsrechter. Ik ben grensrechter geweest bij de KNVB in de eerste klasse, die jongens lopen nog iets harder.”
Robbie: „Ik ben altijd wel een fanatiek sporter geweest. Ik heb 20 jaar gekorfbald. Wat ik ook doe, dan ga ik er voor. Ik heb de Posbankloop een keer gedaan, 5 kilometer binnen 20 minuten.”

En wat is jullie financiële droom?

Robbie: „De crowdfunding gaan we zeker halen. Die stond eerst op 10.000. En als de 12,5 binnen is gaan we gewoon door. Elke euro telt.”
Ronald: „De organisatie wil graag dat elke deelnemer zo’n 2500 euro meeneemt, als richtlijn. Robbie is daar al dik over heen. Dennis en ik schieten ook al lekker op.”

Wat zijn jullie persoonlijke motieven om je hiervoor in te zetten? Verlies in de familiekring?

Dennis: „Iets teveel, helaas. Vijf of 6 man in de laatste tijd.”
Ronald: „De vrouw van een kameraad van mij vorig jaar. Dat is heel hard gegaan. Altijd sporten, lekker hardlopen en binnen een jaar was het afgelopen. Ze zijn in het laatste jaar nog getrouwd. Dat zijn heftige dingen.”
Robbie: „Mijn moeder kreeg 10 jaar geleden plots te horen dat ze een hersentumor had. Ze is met spoed in Zwitserland geopereerd en ze leeft gelukkig nog. Daarom wil ik dit nu doen, want ik gun iedereen diezelfde kans. Ik woonde nog thuis toen dit allemaal gebeurde en zat er dus altijd middenin. Dit wil ik op de berg van mij af fietsen en daar dus achterlaten.”

Op welk soort weer hopen jullie?

Robbie: „Ik denk dat we blij moeten zijn dat het niet te warm is. Droog en dus geen 30 graden. Maar als je de verhalen hoort, is echt alles mogelijk.”
Ronald: „Een graadje of 15, temperatuurverschillen heb je toch bovenop en beneden.”
Dennis: „Het liefst droog en zo rond de 15 graden. Dat is ideaal.”

Wie gaan er allemaal met jullie mee?

„Niemand, niet dat we weten”, zeggen Dennis en Ronald lachend „Wij hebben niemand uitgenodigd, maar wel gehoord dat sommigen willen komen kijken.”
Ronald: „Ik geloof dat we nog wel iets verrassend kunnen verwachten. Wijzelf gaan met de bus, fietsen mee en zijn er de hele week.”
Robbie: „We zullen het wel zien. Ik wil niemand iets opleggen.”
Dennis: „Op zondagmorgen vertrekken we en zitten daar dan de hele week. Voorbereidingen, allerlei acties, feesten, seminars en dergelijke.”

Hoe loopt het met de belangstelling voor de benefietavond van volgende week 7 maart?

Dennis: „Op zich loopt het goed. Het gebeurt in de kantine van de Apeldoornse Boys. Daar kan 150 man in. Met de entree van 5 euro hebben we toch weer 750 euro binnen.”
Robbie: „Een deel van de kantineopbrengst is ook voor ons. De artiesten treden belangeloos op. Het loopt goed, maar er is nog plek zat.”

De crowdfundingactie heeft al aardig wat opgebracht. Hoelang loopt de actie nog?

Robbie: „Eind september mochten we beginnen. We hebben 10 hoofdsponsors weten te vinden die per sponsor 500 euro binnenbrengen. ”
Ronald: „Het loopt tot in september door als de nieuwe editie wordt opgestart.”
Dennis: „Eind juni is het wel zo’n beetje klaar, verwacht ik. Misschien nog wat extra’s ophalen voor je eigen prestatie.”

Hoe ziet de benefietavond eruit?

Dennis: „We hebben DJ Mark en zanger Andy Buitenhuis, de Zingende Postbode. Het is op zaterdag 7 maart van 20.00 tot 00.00 uur. Het wordt gehouden in de kantine van de voetbalvereniging Apeldoornse Boys aan de Dubbelbeek, er is ruimte voor 150 mensen. Een kaartje kost 5 euro en is gelijk je lot voor de verloting met mooie prijzen. Alle prijzen hebben we gratis gekregen. Heel verschillend, zoals een etensbon van 100 euro en een bon voor een schoonheidsspecialiste en nog veel meer. ”
Ronald: „100% Football Apeldoorn aan de Stationsstraat heeft een paar leuke pakketjes samengesteld. En we krijgen zeker nog wel wat dingen binnen.”
Robbie: „Het is vooral feest.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

In Beeld Portretten

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!