In Beeld: Reitse Giesbers

Zaterdag 26 december 2020

Door Amrutha Mol

De Apeldoornse Reitse Giesbers (32 jaar) is muziekdocent en heeft kortgeleden the BeatAcademy gelanceerd. Het is mogelijk piano-, (bas)gitaar-, zang-, producer- en drumlessen te volgen bij ‘The BeatAcademy’. Deze Academy is gevestigd in Gigant. Met een gevarieerd team van muziekdocenten verzorgt de Academy muzieklessen voor jong en oud, beginnend en gevorderd. Wij spraken hem hierover.

Wie ben je?

“Ik ben Reitse Giesbers, ik ben muziekdocent en ik heb op de Herman Brood Academy de zangopleiding gedaan in combinatie met piano. Ik zou mezelf omschrijven als creatief en ondernemend. Ik heb altijd veel plannen en energie. Maar daarnaast kan ik ook heel rustig zijn, hoor.”

Over Reitse: 

Geboren: 09-03-1988

Relatie: Ja

Favoriete nummer: momenteel is dat  ‘The show must go on’ van Queen

Favoriete artiest: Momenteel Jonathan McReynolds

Favoriete plek in Apeldoorn: de natuur, Finnegans en Gigant

Gaafste optredens: tv optredens en in de Grote Kerk

Wat doe je allemaal voor werk?

“Naast dat ik muziekdocent ben, werk ik ook nog als koordirigent bij het Apeldoorns Pop koor en het Gigant koor. Ik geef zanglessen, pianolessen en heb The BeatAcademy opgericht, hier kun je meerdere lessen volgen in (bas)gitaar, drums, zang en produceren.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“In mijn vrije tijd ga ik graag wielrennen of hardlopen. Maar gamen, muziek maken en met vrienden zijn vind ik ook heel erg leuk.”

Waar geef je allemaal lessen?

“Ik heb les gegeven op de Babette Labeij Music Academy. Nu geef ik alleen nog maar les in Apeldoorn en omgeving, in Gigant, bij The BeatAcademy. Ik krijg ook leerlingen uit Apeldoorn en de omgeving. Bijvoorbeeld Vaassen, Wilp of Deventer.”

Hoe is jouw passie voor muziek ontstaan?

“Dat is gewoon zo ontstaan. Mijn vader is muzikaal en speelde in bandjes en mijn moeder speelde gitaar. Mijn broer speelde onder meer basgitaar, dus je kan wel stellen dat ik uit een muzikaal nest kom. Ik wist vanaf m’n 12e dat ik later iets professioneels met muziek wilde doen. Ik heb altijd muzieklessen gevolgd en mijn passie voor muziek is door de jaren heen gegroeid.”

Wie bewonder je?

“Stevie Wonder is wel iemand die ik bewonder. Maar ik luister ook naar The Beatles. Toen ik, als kind, The Cranberries zag besefte ik wel dat ik ook echt iets met muziek en beeld wilde doen.”

 

Bij The BeatAcademy willen wij die passie voor muziek delen.

 

Wanneer ben je begonnen met lesgeven?

“Toen ik klaar was met de Herman Brood Academy, dat was in 2011, ongeveer 10 jaar geleden. Eerst gaf ik lessen popmuziek maken. Mijn eerste leerling was 80, maar die wilde graag klassieke muziek leren. Dus dat was niet helemaal een match. Daarna heb ik nog meegedaan aan De Beste Singer Songwriter en The Hit. Ik heb een liedje geschreven voor Eva Simons en heb geproduceerd voor verschillende artiesten.”

Wat is er zo leuk aan lesgeven?

“Gemotiveerde leerlingen helpen om hun doelen te behalen. Kleine successen vieren, zoals die ene leerling die na lang oefenen een moeilijk liedje kan spelen of een hoge toon kan halen. Dat drijft mij ook wel om door te gaan met muziekles geven. Ik zou The BeatAcademy graag uit willen breiden. Op donderdag en vrijdag geef ik zanglessen en op zaterdag geef ik pianoles. Dat is privéles.”

Waarom besloot je een eigen onderneming te starten?

“Ik vond het leuk om muzieklessen te geven en het is zo ontstaan. Ik heb op de Herman Brood Academie al een plan geschreven voor een eigen onderneming. Ik ben graag bezig met nieuwe creatieve plannen en deel dit graag. Ik heb wel van mijn passie mijn werk gemaakt. Bij The BeatAcademy willen wij die passie delen. Muziek is namelijk voor iedereen.”

Hoe ziet de toekomst van The BeatAcademy eruit?

“Als het weer kan, zouden we graag eindshows en bandprojecten doen. Wat ook nog wel leuk is, onze BeatAcademy zit in het kerstkoor dat optreedt in het programma House Vision. Dit programma komt rond de kerstdagen op tv.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

InBeeld Portretten
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!