Apeldoornse Reitse lanceert the BeatAcademy

Maandag 14 december 2020

Door Amrutha Mol

Het is nu mogelijk om in het Apeldoornse Gigant piano-, (bas)gitaar-, zang-, producer- en drumlessen te volgen bij ‘The BeatAcademy’. Deze academy is sinds kort gevestigd in Gigant en bevat een gevarieerd team van muziekdocenten. De muzieklessen zijn voor iedereen. Of je nou een beginner bent of al gevorderd bent.

De Apeldoornse Reitse Giesbers (32 jaar) realiseert zijn droom na zijn deelname aan ‘De beste singer-songwriter van Nederland. In 2014 startte hij zijn zangschool en breidde dit later uit met collega’s uit de andere disciplines. Naast PianoBeat en GuitarBeat volgde inmiddels ook DrumBeat en BassBeat.

The BeatAcademy

Reitse vertelt: “Inmiddels hebben we meer dan 250 leerlingen en hebben we plannen om samen te werken met de Herman Brood Academie, hoogste tijd om onder 1 noemer door te gaan en zo is ‘The BeatAcademy’ geboren. Op de vraag hoe Reitse het vindt om tijdens de coronacrisis dit op te zetten, zegt hij: “Ik kreeg dit creatieve nieuwe idee en ben gaan zoeken naar mogelijkheden. Ik heb sinds de naamsverandering een aantal nieuwe leerlingen gekregen en ik merk dat er ondanks de corona ook dus nieuwe aanmeldingen binnenkomen.” Het is belangrijk voor mensen om muziek te blijven maken in deze tijd, vindt hij: “Muziek is een uitlaatklep, een manier om alles even te vergeten.”

Voor eenieder die interesse heeft in de muzieklessen is het mogelijk een gratis proefles aan te vragen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!