Jack loopt warm voor ‘Apeldoorn en de liefde’

Vrijdag 31 januari 2020

Door David Levie

Gerard Oltmans

Jack Liemburg heeft zich over de jaarlijkse Zomerexpositie ontfermd. ACEC heeft namelijk besloten andere wegen te willen inslaan en binnen die nieuwe plannen is geen plaats meer voor dit jaarlijkse podium van en voor professionele kunstenaars uit de regio Apeldoorn. ,,Deze traditie mag niet voor de stad verloren gaan”, aldus Jack, die tijdelijk zijn tenten heeft opgeslagen in de binnenstad.

Jack onderneemt al enige tijd vanuit het Zwitsalterrein waar hij niet over verwarming kan beschikken. Vandaar dat hij in de koude tijd van het jaar onderdak heeft gezocht waar hij wél grote groepen voor zijn schilderworkshops kan ontvangen. Een bevriende zakenman bood hem tijdelijk de Mikmak (Asselsestraat) aan waardoor de hoogste winternood warmpjes kan worden gelenigd.

Toch is het onwaarschijnlijk dat daar de Zomerexpositie zal plaatshebben. ,,Ik ben met iets heel anders bezig waar ik ook met mijn bedrijf voor langere tijd kan blijven. Ik hoop daarover nog voor eind februari meer te kunnen vertellen. Waar het mij om gaat, is dat de Zomerexpositie voor Apeldoorn ook in de toekomst blijft behouden. ”

Jaarlijks exposeren tijdens de Zomerexpositie op uitnodiging van de gastcurator zo’n 20 kunstenaars uit Apeldoorn en omgeving. Dit jaar luidt het thema ‘Apeldoorn en de liefde’. Een aantal fotografen en ontwerpers heeft inmiddels z’n medewerking toegezegd. Beeldend kunstenaars kunnen binnenkort een uitnodiging verwachten. ,,Op het moment dat we wat accommodatie betreft alles rond hebben”, laat Jack weten.

Apeldoorn Direct publiceert morgen een uitgebreid interview met Jack in het kader van de reeks ‘In Beeld’.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!