Knul van Smul reist op Hemelvaartsdag door heel Apeldoorn

Woensdag 20 mei 2020

Door Redactie

De Knul van Smul

Ken je de film Chef? Daarin reist de hoofdrolspeler overal langs met zijn foodtruck. Dat bracht Marc Veeneman van de Knul van Smul op een idee. Aangezien hij normaal in deze tijd van het jaar op festivals als Lepeltje Lepeltje en het Zeepkistenrace Festival staat, besloot hij op Hemelvaartsdag, komende donderdag 21 mei, rond te gaan reizen door heel Apeldoorn.

Vanaf 14.00 uur staat de foodtruck van Marc op 5 verschillende locaties in Apeldoorn. ,,We maken via een Facebook en Instagram story de exacte tijd en locatie bekend”, meldt Marc. Wel verklapt hij al dat het zal gaan om Zuidbroek, het centrum, Apeldoorn Zuid, het Zwitsalterrein en de wijk de Maten. Vanuit de food truck kunnen Apeldoorners bestellen wat ze normaal bij de Knul van Smul kopen op festivals. Denk aan carpaccio, pastasalade, een smul burrito of een smulplankje met tapas voor 2 personen.

Volle agenda

,,Het is een stuk rustiger dan normaal”, vertelt Marc. ,,Geen cateringklussen, geen festivals, geen verjaardagen en geen visite bij de mensen thuis waar we het eigenlijk van moeten hebben. Maar we merken wel dat Apeldoorners de lokale ondernemers willen steunen, want veel mensen bestellen de Smultas, smulplanken en tapasmenu’s. Gelukkig mogen wij ‘gewoon’ open met onze winkel en zijn we gaan bezorgen’.” Marc was eigenlijk helemaal klaar voor de zomer. ,,We hadden onze foodtruck helemaal opnieuw ingericht en de agenda zat behoorlijk vol.” Toen hij voor de 10de keer de film ‘Chef’ bekeek, ging er ineens een lampje branden. ,,Ik dacht, misschien is dat wel een leuk idee. We missen de festivals en cateringklussen enorm, dus dan is dit perfect.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!