Help de bevolking van Oekraïne

KSG houdt actiedag voor Johan Cruyff Foundation

Donderdag 19 december 2019

Door Gerard Oltmans

Elk jaar rond de Kerst houdt de KSG (Koninklijke Scholengemeenschap) een actiedag ten behoeve van een goed doel. Dit jaar wordt deze gehouden op vrijdag 20 december, morgen dus, van 8.15 tot 13.00 uur. Dit jaar is de organisatie opdracht neergelegd bij klas BSM v5 (Bewegen, Sport en Maatschappij), onder leiding van de scholieren Jori van Lente, Donna Jongbloed en Leonie Moerkerken.

De actiedag komt voor een deel ten goede aan de Johan Cruyff Foundation. Met het andere deel van de opbrengst organiseren de leerlingen een sportdag voor gehandicapten op Groot Schuylenburg in mei 2020.

Op de actiedag komen alle leerlingen van de school in beweging. Er zijn verschillende activiteiten, een verloting en een feest en er is wat te eten. De actie vergroot de sociale betrokkenheid van de leerlingen bij het goede doel. Want ze houden zich niet alleen bezig met de organisatie van de activiteiten, maar ook het benaderen van sponsors voor de verloting. De aftrap is om 8.15 met het creëren van een enorme 14 (het shirtnummer van Johan Cruyff) samengesteld uit alle deelnemende leerlingen.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?