Help de bevolking van Oekraïne

‘Neem je zwemkleding mee, we verklappen niet wat we gaan doen…’

Zondag 10 maart 2019

Door Marieke Nuijten

Compleet uitverkocht! Apeldoorn mocht zich de afgelopen 2 dagen en vanavond (zondag 10 maart) ook nog culinair laten verrassen door ‘Secret Pizza‘. Een pop-up pizzeria die, zoals de naam al doet vermoeden, steeds op-popt op een geheime locatie ergens in of rondom Apeldoorn. In 2018 leverde dit vernieuwende concept ‘Viva la pizza‘ tevens een nominatie op voor de ‘Apeldoorn Businessawards‘ in de categorie: ‘Toerisme & Horeca’.

Een origineel concept dat voor deze editie terug duikt in de tijd en neerstrijkt in het nostalgische Sportfondsenbad. Een locatie waar menig Apeldoorner warme (of koude) herinneringen koestert, want ruim 80 jaar werd er op deze plek naar hartelust gezwommen én behaalden velen er één of meerdere zwemdiploma’s. In 2015 kwam er een einde aan de spetterpret en binnenkort zal op het terrein worden begonnen met de bouw van koopwoningen.

Maar voor het zover is, heeft de Siciliaanse pizzabakker Simon Giaccotto zijn ovens er weten binnen te rijden en zijn deeg weten uit te rollen. En dát initiatief weet het Apeldoorns publiek wel te waarderen. Feit is dat ruim 17% van de restaurants op de wereld de naam pizzeria draagt, maar een pizzeria in een voormalig zwembad, dát is wel even andere koek.

Voor de vroege vogels was er op het terrein van het zwembad voldoende parkeergelegenheid. Apeldoorn had geluk met het weer deze zaterdag avond. De buien bleven uit, dus kwamen veel bezoekers op de fiets. Het droge weer bracht een gezellige drukte met zich mee. Veel jonge gezinnen waarvan de ouders oude herinneringen aan het zwembad ophaalden en de kids er op los renden.

Dat laatste zorgde voor een beste portie rumoer, wat stiekem ook wel paste bij de setting. Ondanks de drukte kon je elkaar prima verstaan aan tafel. Naarmate de avond vorderde en het kinderbedtijd werd kwam ook de muziek weer tevoorschijn.

Steven (35): „Wat een feest om hier vanavond te zijn. Ik heb zoveel mooie herinneringen aan dit bad. Een vriend van mij werkte als badmeester voor dit zwembad en heeft hier ooit zijn verjaardag na sluitingstijd mogen vieren.”

Ellen (34) woont sinds een paar jaar in Apeldoorn. ,,Ik ben geboren en getogen Nijmeegse. Dat dit concept in Apeldoorn is uitgerold verrast me. Nijmegen is erg origineel in het vermaken van haar inwoners. In Apeldoorn heb ik nog niet veel spannends mogen meemaken.”

Voor Roy (37) is het niet de eerste keer dat hij Secret Pizzeria bezoekt: „Voorgaande edities was ik met mijn vriendengroep ook van de partij. Op vliegveld Teuge bijvoorbeeld, wat een toffe locatie. Wij komen graag samen op Secret Pizza avonden.Gewoon laagdrempelig, budgetvriendelijk en… lekkere wijn!”

„Alle pizza’s die ik vanavond geproefd heb zijn van hoge kwaliteit”, meldt Sarah (42). ,,De ingrediënten zijn vers en de variatie is enorm. Als ik er 1 aan mag wijzen als favoriet, dan ga ik toch voor de ‘Nutella Pizza’! Die serveren ze hier als dessert.”

,,Mijn buren zijn er ook met hun dochter Ilse”, vertelt de 6-jarige Merel. ,,Zij is mijn beste vriendinnetje. Onze ouders hebben samen een tafel en wij eten apart met andere kinderen uit de buurt aan de tafel ernaast. Tussen de pizza’s door mogen we lekker samen spelen in het lege zwembad.”

Voorgaande edities vonden onder andere plaats bij Het Hietveld in Beekbergen, Vliegveld Teuge, Zwitsal en Apenheul.

Vanavond, zondag 10 maart, draait Secret Pizza voor de aller laatste keer in het Sportfondsenbad. Er zijn nog een paar laatste plekken vrijgekomen. Wie snel mailt naar info@secretpizzeria.nl maakt nog kans op een tafeltje.

Maar we kunnen je wel een geheimpje verklappen. Als jij aanwezig wilt zijn bij de volgende Secret Pizza kun je je het beste aanmelden door HIER te klikken.

Secret Pizza, Sportfondsenbad Apeldoorn, zaterdag 8 maart 2019

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?