Nettenfabriek is nu plek voor creatieve ondernemers

Zondag 29 september 2019

Door Amrutha Mol

De Nettenfabriek heeft een aantal jaren leeggestaan, maar verwelkomt dit laatste weekend van september 8 jonge creatieve ondernemers. Gisteren, zaterdag 28 september, was de opening.

De oude Nettenfabriek ligt naast het Apeldoornse station. Bij de opening waren de creatieve ondernemers aanwezig die zich vanaf nu daarin mogen vestigen, waaronder Jesse Nauta (horeca), Marianne Meijer (artistiek vormgeefster), Geert Wassink en Naomi Lautenschutz (bloem atelier). De creatievelingen hebben allemaal hun eigen business en vullen elkaar naar horen zeggen goed aan. ,,Ik vind het leuke collega’s, we kunnen van elkaar leren en elkaar inspireren”, zegt Geert Wassink.

Apeldoornse hotspot

De meeste ondernemers, zoals bijvoorbeeld Marianne Meijer, zijn gevestigd in Apeldoorn en kende de plek al wel zelf of werden getipt door vrienden, familie of sociale media. Deze ondernemende Apeldoorners moeten er aan bijdragen dat de Nettenfabriek weer een lokale hotspot wordt. Rinske Dekkers, een bezoekster, vertelt over de sfeer: ,,Ik vind het een hele mooie plek en die vintage stijl past ook wel bij de oude fabriek.” Haar vader Rien Dekkers vult aan: ,,Ja dit is een hele leuke plek met een goed concept en ik denk dat dit ook wel een hotspot gaat worden in Apeldoorn. Het heeft een hele fijne sfeer.”

Er hangt een ontspannen sfeer, er klinkt muziek door de speakers en er worden verschillende snacks gegeten door een groot aantal bezoekers. Een andere bezoeker meldt: ,,Het is een plek waar een ongedwongen sfeer hangt. Dit is een plek waar creatieven en andere mensen elkaar kunnen vinden en met elkaar kunnen verbinden.”

Een frisse start

Jesse Nauta werkt als horeca-ondernemer, vooraan bij de ingang, en vertelt: ,,We maken nieuwe, frisse en hippe gerechten. We vinden het belangrijk dat mensen genieten van ons eten. Soms heb ik het idee dat mensen eten zien als een noodzaak, terwijl eten liefde moet zijn en geen noodzaak.”

Voor Bert Grolleman en Arja Sprengers is dit ook een nieuw avontuur: ,,We hebben samen een allergeen-vrij voedingsproduct ontwikkeld dat kan dienen als brood- en vleesvervanger. In het ontwikkelingsproces houden we voornamelijk rekening met het milieu. We willen mensen bewust maken dat ze het gezonde en lekkere eten binnen handbereik ligt.” Zelf heeft Arja een moestuin en is ze heel blij dat ze haar producten in de nettenfabriek kan verkopen. ,,Het product past bij ons omdat het uit ons hart komt en de sfeer hier is heel goed, dus een mooie werkplek.”

Marianne Meijer van Kerncraft heeft er in elk geval veel zin in en vertelt: ,,Ik ben best wel blij dat ik deze stap heb gezet, het is zo fijn om dit als werkplek te hebben. Ik kan mijn creatieve ei kwijt en ondertussen ook netwerken met de andere ondernemers.” Een vriendin die ook op de opening is komen kijken zegt: ,,Er hangt een creatieve sfeer, dat is erg gezellig!”

De Nettenfabriek voor jou

Jesse Nauta laat vallen dat hij misschien in de toekomst wel diners kan koken voor groepen. ,,Het terras is groot genoeg en ik vind het juist leuk om voor een groep mensen te koken.” Geert en Naomi Lautenschutz van Bloemendok Apeldoorn willen mensen ervan bewust maken dat ze meer kunnen dan ze denken en dat creatief bezig zijn met bloemen ook leuk kan zijn. ,,Dit is een andere werkplek dan anderen, hier ben je namelijk van harte welkom om gewoon binnen te lopen”, constateert Geert.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!