Proeflokaal de Vlijt opent pop-up proefmarkt

Vrijdag 30 oktober 2020

Door Amrutha Mol

Proeflokaal de Vlijt opent vanaf morgen, zaterdag 31 oktober, een pop-up proefmarkt. De kleine marktkramen zijn voorzien van verschillende Apeldoornse producten. Hier kun je als bezoeker morgen vast al een klein voorproefje nemen. De zaterdag daarna gaat het dan ‘officieel’ open.

Apeldoornse producten

Jasper Draaijer is initiatiefnemer en organisator van de pop-up proefmarkt en vertelt wat je er zoal kunt vinden: “Van Proeflokaal de Vlijt hebben we verschillende producten. We hebben zepen met bier erin verwerkt, natuurlijk ons zelfgebrouwen bier en sierraden. Daarnaast hebben we nog huisgemaakte boterkoek van Royal Daan van de Koninginnelaan. Ook komt er biologisch vlees van slagerij De Groene Weg en kleding van het Fashion Café. “We hebben ook een bakker die graag bij ons zijn spullen wilt verkopen en nog een aantal andere ondernemers. Er zullen volgende week meer ondernemers komen die hun spullen hier gaan uitstallen.” Jasper roept mensen op om ondernemers te tippen die in deze corona tijd wel wat extra verkoop kunnen gebruiken. “Ondernemers mogen contact met ons opnemen via 06-19030905”, zegt hij.

Kerstpakketten samenstellen

“Iedereen die van mooie ambachtelijke producten houdt is van harte welkom bij onze pop-up proefmarkt”, vervolgt Jasper. “Je kunt er ook cadeautjes voor onder de boom vinden en bedrijven kunnen hier hun kerstpakketten samenstellen.” De organisatie zorgt er wel voor dat alles zo coronaproof mogelijk blijft: “Het is een soort ‘walk through’. We hebben namelijk een looproute, geen zitplaatsen en voorzien in de 1,5 meter afstand. Het is de bedoeling dat mensen er doorheen lopen en dat er maar een bepaald aantal mensen in de proeverij is.”

Tot en met december

“We hebben in de eerste ‘lockdown’ alles opgeknapt en nu tijdens de tweede ‘lockdown’ willen we wel graag wat doen”, legt Jasper uit. “Normaal doen we een proeverij en een rondleiding, maar nu kan dat niet. Dus wilden we onze producten op een andere manier aan de man brengen. Ook omdat ik het idee heb dat deze lockdown nog wel een tijdje van kracht blijft. We willen graag tot en met december open blijven als de maatregelen dat toelaten.”

De pop-up proefmarkt is elke zaterdag en zondag geopend van 12.00 uur tot 17.30 uur. Je kunt de pop-up proefmarkt bezoeken aan de Vlijtseweg 114.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!