Serious People: nog iets meer dan 100 dagen tot Serious Request

Zaterdag 2 september 2017

Door Redactie

Wekelijks is op Apeldoorn Direct een bijdrage te lezen in de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen. Vandaag is het woord aan John Berends, de burgemeester van Apeldoorn. We spraken hem over de kick-off week die er volgende week aankomt. Komende vrijdag, 8 september, duurt het precies nog 100 dagen totdat Serious Request begint.

Nog iets meer dan 100 dagen. Voelt het al een beetje alsof het er bijna aankomt?

,,Ja, het kriebelt steeds meer. En zeker door zo’n kick-off, 100 dagen voor de start van Serious Request. Dan moet het ook gaan gebeuren he. Stap voor stap, zeg ik wel, en dat zie je ook wel, maar ik vind het heel mooi om te constateren dat Gigant meedoet. Allerlei artiesten komen bij de kick-off, dan merk je week voor week, of misschien wel dag voor dag, dat de datum eraan komt. En neem maar van mij aan dat zeker vanaf begin december, als de opbouw begint, dat je dan helemaal merkt dat het gaat gebeuren.”

Merkt u dat het al leeft in Apeldoorn?

,,Best wel. Ik merk nu al dat mensen ermee bezig zijn. Verzorgingshuizen, scholen, bedrijven en sportclubs komen allemaal al in actie.

Wat af en toe langskomt zijn geluiden uit Apeldoorn van mensen die zeggen: ‘ik heb een initiatief aangemeld, maar hoor maar niks van de gemeente’.

,,Als dat zo is, dan daag ik de mensen uit om contact met ons te zoeken. We hebben Serious Request binnengehaald, en organiseren bijeenkomsten, maar de mensen zelf moeten in actie komen. Het is iets te lui om te zeggen dat de gemeente het allemaal maar moet doen.”

Heeft u ook al ideeën gezien die u heel gaaf vindt?

,,Nou, ik zie het even rustig aan. Ik heb nog geen prioritering daarin. Wat wel heel gaaf is, is de kick-off waarin vooral de jeugd onder de 18 enthousiast wordt gemaakt. Ik denk dat daar ook wel heel wat uit loskomt en dat vind ik wel mooi.”

Wat gaat er allemaal precies gebeuren in die kick-off week?

,,Eerst is er op woensdag 6 september het Beursplein in de Grote Kerk. Hierbij gaan allerlei bedrijven en organisaties elkaar ontmoeten om te kijken of ze met elkaar leuke of interessante acties kunnen verzinnen en uitvoeren.
Op vrijdag 8 september zijn alle basisschoolleerlingen uitgenodigd bij mij op het Marktplein. Op dit moment hebben zich 2000 leerlingen al aangemeld. Daar zal een grote spaarpot onthuld worden van ongeveer 1 meter 40 hoog. En daar komen dan een aantal artiesten. Ik moet nog even wennen aan de namen van de artiesten, want die kende ik niet zo gezien mijn leeftijd, op het Caterplein komt Broederliefde. Dat blijkt het helemaal te zijn momenteel qua artiesten, en die geven daar een prachtig optreden. Met DJ’s van 3FM erbij. Ik neem aan dat het dan allemaal loskomt. En aan de mensen die nog niet in actie zijn gekomen, is vanaf dan dus de boodschap: kom in actie.”

Informatie over de evenementen tijdens de kick-off week staat op de site van de gemeente.
Lees ook ons nieuwsartikel over de kick-off week.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!