Serious People: veiling bij jubilerende kringloop Foenix

Zaterdag 30 september 2017

Door Redactie

Foenix

Wekelijks is op Apeldoorn Direct een bijdrage te lezen in de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het Marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen. Vandaag is Thom Rupperink aan het woord van kringloopwinkel Foenix. Bij de vestiging aan de Vlijtseweg 136 houden ze op zaterdag 7 oktober vanaf 14 uur een veilig voor 3FM Serious Request.

Een veiling dus, vertel eens.

,,Klopt. We gaan een veiling houden bestaande uit 50 veiligkavels, zoals dat zo mooi heet. Spullen die we door het hele jaar hebben binnengekregen die we de moeite waard vinden om te veilen. Dit kan gaan om brocante, antiek, vintage en ga zo maar door. We proberen deze veiling wel te onderscheiden van de veilingen die we gebruikelijk organiseren.”

Waarom vinden jullie het belangrijk om je in te zetten voor 3FM Serious Request?

,,Heel simpel, doordat het evenement dit jaar naar Apeldoorn komt bedachten we al snel dat we iets wilden doen. En aangezien we volgende week vieren dat we 35 jaar bestaan, vinden we het een mooi gebaar om de opbrengst van de veilig te doneren aan 3FM Serious Request.”

Hoe vinden jullie het dat het evenement dit jaar naar Apeldoorn komt?

,,Gaaf. Het is een kans die we niet zo 1, 2, 3 zagen aankomen. Het thema, verscheurde families, heeft wel iets waar we een sterke betrokkenheid bij voelen. Doordat we een sterke maatschappelijke betrokkenheid hebben en te maken hebben met reïntegratie, zien we ook bij ons wel eens collega’s waarvan het gezin niet meer bij elkaar is. Die persoonlijke verhalen, allemaal heel divers, raken je.”

Wat willen jullie gaan ophalen met de veiling?

,,Dat is lastig te zeggen, ik kan er nog niet echt een prijs aan hangen. Er zijn wel kavels waarvan ik denk dat ze toch zeker 100 euro gaan opbrengen. En er kunnen natuurlijk ook dingen zijn die onverwacht ineens meer opbrengen. Zo hebben we bijvoorbeeld ‘de man van 6 miljoen’, uit 1976 in de originele verpakking. Dat kan ook zomaar een klapper zijn. Er zit van alles tussen, ook bijvoorbeeld uit de jaren’30. Of een kroegtafel uit 1898. Uit de afgelopen 100 jaar komt van alles voorbij.”

Kijk voor alle veilingitems op de website van Foenix.
Foenix viert feest van 1 tot en met 7 oktober. Zondag 1 oktoebr zijn alle winkels open van 12 tot 17 uur. Er zijn dan allerlei feestelijkheden en kortingen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!