Sportschool fit20 opent derde vestiging in Apeldoorn

Donderdag 8 juli 2021

Door Redactie

Eigen foto

Fit worden door 20 minuten per week te sporten en zonder te zweten. Dat klinkt toch bijna te mooi om waar te zijn. Toch is het vanaf vandaag, donderdag 8 juli, mogelijk in het centrum van Apeldoorn. Die dag opent fit20 Apeldoorn Centrum de deuren aan de Asselsestraat 45. Fred de Graaf, oud burgemeester van Apeldoorn en al jarenlang zelf fit20’er zal de openingshandeling komen doen. Daarmee krijgt de Veluwse gemeente een derde vestiging van deze Nederlandse fitnessformule. Inmiddels zijn er zo’n 160 fit20-vestigingen verspreid over 10 landen.

Geen zweet

Klanten trainen slechts 20 minuten per week, op afspraak, onder begeleiding van een speciaal opgeleide fit20 trainer en met waarborging van de privacy, legt de studio-eigenaar van deze nieuwe vestiging, Hilde Scherrewitz, uit. “De intensieve vorm van trainen geeft een dusdanige prikkel dat het lichaam zich aanpast en zo sterker, fitter en energieker wordt. De training is volkomen verantwoord dankzij de slow motion uitvoering van de oefeningen, deskundige begeleiding en specifieke fit20 sensortechnologie. Dankzij de lage temperatuur in de studio in combinatie met de korte uitvoering per oefening, kunnen beoefenaars trainen in dagelijkse kleding zonder te transpireren.”

Onwerkelijk

Zelf loopt ze al heel wat jaren mee bij fit20. “Ruim 11 jaar geleden startte ik mijn eerste studio, fit20 Apeldoorn Noord. Dat was op dat moment de tweede studio die startte en de formule moest zich toen nog bewijzen, wat in de daaropvolgende jaren overtuigend gebeurde. In 2016 opende ik een tweede studio, fit20 Apeldoorn Zuid en nu dus een derde, fit20 Apeldoorn Centrum. Alle voorbereidingen om fit20 Apeldoorn Centrum te kunnen openen zijn gedaan tijdens de periode dat wegens de coronamaatregelen de andere vestigingen gesloten waren. Dit is voor mij echt een heel onwerkelijke gewaarwording geweest.”

Ze vervolgt: “Gelukkig is alles nu weer open en kunnen we nu in 3 vestigingen werken aan de gezondheid, fitheid en weerstand van onze deelnemers. Wij trainen op dit moment wekelijks 600 ‘fit20’ers’ met een team van 10 fit20 trainers en dat doen we met veel plezier en voldoening. Onze jongste fit20’er is 17 jaar en onze oudste 96, wat alles zegt over de toegankelijkheid van deze training.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!