Steeds meer zaken sluiten deuren door uitbraak corona

Vrijdag 9 juli 2021

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Het leek allemaal zo goed te gaan wat betreft de coronasituatie. Maar zoals vanavond, vrijdag 9 juli, te zien was in de persconferentie valt dat tegen. De besmettingen lopen op en dus zijn er weer verscherpingen aangekondigd. Los daarvan gaan er steeds meer Apeldoornse zaken dicht omdat ook daar besmettingen of coronagevallen zijn of zijn geweest.

Zo meldt restaurant Poppe aan de Paslaan dat ze dit weekend preventief gesloten zijn. “Dit in verband met een coronabesmetting in ons team”, leggen ze uit op Facebook. Ze melden er wel bij dat de gasten die afgelopen week in het restaurant zijn geweest zich geen zorgen hoeven te maken. “Ondanks dat de GGD groen licht geeft nemen wij geen enkel risico; better safe than sorry.” Vanaf woensdag gaat Poppe weer open, is nu de planning.

Positieve test

Ook De Professor aan de Hoofdstraat is dit weekend dicht. Bezoekers die vorige week donderdag, vrijdag of zaterdag bij deze uitgaansgelegenheid zijn geweest worden verzocht zich te laten testen. Er zijn namelijk 3 mensen positief getest op corona, laat de gemeente Apeldoorn weten. “Maak een afspraak via 0800-2035 en noem hierbij het dossiernummer: 137297.” Onder het bericht hierover vertelt de gemeente dat er nog 2 andere zaken waren waar dit van toepassing is, maar dat deze 2 ervoor hebben gekozen om hun gasten zelf te informeren.

Bij de Babbel aan het Caterplein hebben ze preventief besloten om de dansvloer dit weekend weer dicht te houden. “We hadden het graag anders gezien. Tot op heden zijn er geen besmettingsgevallen bekend bij De Babbel maar het beleid met Testen voor Toegang blijkt helaas niet waterdicht. De veiligheid van onze gasten en ons team gaat voor. Uiteraard zijn wij wel geopend onder de 1,5 meter voorwaarden.”

Zijn er nog meer zaken preventief dicht of doordat er bezoekers positief zijn getest? Laat het ons weten onder dit bericht of mail het naar redactie@apeldoorndirect.nl.

 

Aanvulling maandag 12 juli: Lezer Esther Exalto meldt: “Afgelopen vrijdag stonden we bij Van Veldhuizen aan het Leienplein voor de deur en die waren gesloten omdat de kok positief getest was die morgen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!