Taptoe en Wilhelmus over Zuidbroek bezorgen bewoners kippenvel

Maandag 4 mei 2020

Door Redactie

Still uit de dronevideo

,,Het was prachtig, indrukwekkend. Dank!” Zomaar één van de reacties die de trompettisten kregen die vanavond, maandag 4 mei, op de Vellertheuvel in de wijk Zuidbroek de Taptoe en het Wilhelmus speelden. Je kon een paar dagen terug al lezen over dit initiatief van Wilco Schut. De muziek was tot ver in de wijk te horen.

Onder het kunstwerk de Poema speelden de 4 muzikanten vanavond de muziekstukken die ook op de nationale tv te zien waren. Op de heuvel was het drukker dan op de Dam. Mondjesmaat waren toch wat bewoners komen kijken, allemaal met netjes 1,5 meter afstand. ,,Het was heel mooi om dit te doen”, meldt Wilco. Ook de bewoners van Zuidbroek zijn enthousiast. ,,Mooi respectvol initiatief, en het bracht een gevoel van saamhorigheid, wat ons betreft voor herhaling vatbaar”, meldt iemand uit de wijk. Een ander zegt: ,,Het was mooi en indrukwekkend. Kippenvel.”

Meerdere enthousiaste inwoners stellen zelfs voor hier een jaarlijks terugkerend moment van de maken op de heuvel. ,,Dat zag ik ook”, zegt Wilco. ,,Zelf speel ik ook bij muziekvereniging Ugchelen waarmee we normaal jaarlijks de herdenking bij de Kei begeleiden. Maar ik denk dat het zeker een mooi idee is om er een jaarlijks iets van te maken.”

Bekijk hieronder de drone beelden gemaakt door Kris de Jager:

Sara Frens maakte beelden vanaf de grond:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!