Tim Koldenhof lust risico’s Rauw

Donderdag 6 juli 2017

Door David Levie

,,We blijven het proberen’’, zegt Tim Koldenhof met een brede smile. Aan de vooravond van Rauw maakt hij een ontspannen indruk. De weergoden lijken minder weerbarstig dan tijdens het afgelopen Drakenbootfestival en dat geeft de organisator van een decibelvriendelijk buitenfestival in ieder geval moed. Apeldoorn mag dankzij sponsors gratis het Zwitsalterrein op en genieten van een nu nog onbekende tweedaagse, die aan de Vlijtseweg wortel mag schieten.

Lef kan Koldenhof niet worden ontzegd. Hij is niet bang om zijn kop te stoten. En de hoofdpijn van een zeperd (speelgoed in een grote hal) en heel veel regen (Zomer op Zwitsal, verleden jaar) is hij al lang weer vergeten. Ondernemer zijn betekent nu eenmaal risico’s nemen en Koldenhof durft dat aan. ,,Ik kijk altijd naar iets wat er nog niet is in Apeldoorn’’, zegt hij rustig. ,,In Engeland hebben we ideeën opgedaan die uiteindelijk zijn uitgemond in Rauw. Een familieprogramma, maar dan anders. Vrijdagavond is voor de volwassenen (Gigant verzorgt de muziek) en zaterdag is er van alles te doen voor het hele gezin.’’

Heel wat Apeldoorners doen mee. Van restaurant Sizzles tot Marcel’s Kaas. Rauw staat volgens Koldenhof voor puur en eerlijk. Van amusement tot eten en drinken. ,,Hoelang Rauw nodig heeft om uit te groeien tot een groot evenement? Een jaar of vijf, denk ik. ‘’ Wat er zo anders is? Deze keer geen foodtrucks maar barbecues, lange tafels op z’n Italiaans, een plek om te loungen, een wijnbar een nostalgisch reuzenrad, de eerste ballenbak van hooi met 10.000 ballen, een circustent voor optredens en zo kan ik nog wel even doorgaan.’’

Die circustent heeft Koldenhof laten staan. Leerlingen van de theaterschool (onder leiding van zijn zakenpartner Joji Na) hielden er recentelijk hun eindpresentatie na een mooi seizoen. En dit weekend is de tent het decor voor The TeenZ Company, en groep jonge artiesten uit zijn eigen stal. Zaterdag tekenen ze twee keer voor een muzikale show (12.30 en 18.30 uur).

,,Bij ons krijgen ze de kans om op tienerleeftijd professionele ervaring op te doen, daar waar het écht gebeurt: in de Nederlandse theaters en andere podia. We geven met een jaarlijks wisselende cast een show weg waar stilstaan gewoonweg niet mogelijk is. In deze fantastische zang- en dansshow met een vleugje theater slepen wij het publiek compleet mee. De show staat vol bekende covers begeleid door de energieke live band M&M. The TeenZ Company gaat uitgroeien tot een begrip voor jongeren die hun zinnen gezet hebben op een succesvolle toekomst in het theater en op andere podia’’, laat artistiek leider Sophia Wezer weten.

De grote, kleine baas zelf glimlacht minzaam. Hij wijst nog even op de kruiden en oliën van Peter Eemsing (magazine Eigen) en de orangecello, het speciale festivaldrankje van Sizzles. O ja, de wijn is in opdracht van Thérèse Boer (sterrenrestaurant De Librije) gebotteld. Haar zoon Jimmy is live op het festival te zien. Achter de kachel, zoals dat heet.
Meer informatie: www.festivalrauw.nl

Festival Rauw speelt zich op vrijdag 7 juli van 17 tot 23 uur en zaterdag 8 juli van 11 tot 21 uur op het Zwitsalterrrein aan de Vlijtseweg. Ook is Rauw vrijdagavond het decor van een editie van de Borrelnood.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!