Veluws Bierfest maakt plaats voor Beiers Oktober Fest

Maandag 24 juni 2019

Door David Levie

Het Veluws Bierfest is dood. Leve het Ensing Oktober Fest. Dani Levy en zijn zakenpartner Alger van Veldhuizen laten er, nu zij de organisatie naar zich toe hebben getrokken geen gras over groeien. Het feest verhuist nog deze herfst naar een andere hal op het Zwitsalterrein waar plaats is voor twee keer zoveel bezoekers. ,,We willen kwalitatief en kwantitatief groeien.”

De veranderingen zijn significant. De rood-gele kleren van de stad Apeldoorn worden ingeruild voor het blauw en wit van Beieren. Niet langer heeft het festijn plaats onder de auspiciën van brouwerij De Vlijt. Wel is er ruimte voor het bier dat daar wordt gebrouwen: De Veluwse Schavuyt.

Amusement

Levy en Van Veldhuizen willen nog meer het accent op het amusement leggen. En daarvoor is het budget flink verhoogd. De Apeldoornse zanger Harry Vesseur treedt niet alleen zelf op maar legt ook de contacten met andere artiesten. ,,En daar zijn grote namen bij”, belooft Dani Levy. ,,Ook wat service betreft streven wij naar verbeteringen waaronder een tapvoorziening in de hal.”

Lange tafels zijn in de ogen van de organisatoren nauw verbonden met de cultuur van een Beiers bierfeest, al wordt er rekening gehouden met de wijze waarop wij aan deze zijde van de oostgrens bier tot ons nemen. ,,Nee, geen pullen met de inhoud van een liter. En naast worst serveren wij boerenkool. We willen er ook absoluut geen zuipfeest van maken. Drinken ja, maar geen gezuip.”

De ambities van het tweetal reiken ver. Tot ver over de grenzen van de Veluwe. ,,Onze droom is een tent voor 2000 mensen en dan liefst een week lang feest. Net als in Beieren. ”

Wordt vervolgd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!