XLLease in de volgende versnelling

Vrijdag 6 april 2018

Door Redactie

Hoewel dromen over auto’s vaak gezien wordt als iets voor jongens, is dat bij XLLease niet de realiteit. „Oké, je hoeft mij niet te vragen naar technische specificaties, maar ik geniet van een mooie auto”, vertelt Liane Dijkslag, office manager bij XLLease. Apeldoorn Direct is op bezoek om te kijken hoe het Apeldoornse bedrijf met landelijke ambities bloeit in een competitieve markt en daarbij veel ruimte biedt voor talent.

De automotive industrie beweegt niet in grote stappen, maar in gigantische sprongen. Waar zelfrijdende auto’s het nieuwsbeeld bepalen is er echter in de dagelijks realiteit nog weinig veranderd aan de relatie tussen mens en auto. Want al assisteert de auto steeds beter, toch is de mens nog altijd bestuurder. Zo werkt XLLease ook. Liane Dijkslag vertelt: „XLLease is er om klanten te helpen bij het hele proces, maar de klant zit aan het stuur.”

Mentaliteit

Die mentaliteit vertaalt zich door heel het bedrijf heen. „Zo krijg je altijd een persoon aan de lijn als je belt.” Ook kent het bedrijf geen muren, maar zijn alle wanden van glas. „Die transparantie, letterlijk en figuurlijk, wordt gewaardeerd. Zo weten onze klanten altijd waar ze aan toe zijn.”

En die klanten, die verschillen nogal. XLLease beheert wagenparken met meer dan 100 auto’s, maar helpt ook zelfstandige ondernemers die één auto zoeken. Om al deze klanten optimaal van dienst te zijn is het bedrijf altijd bezig zichzelf te ontwikkelen. Spin in het web binnen deze ontwikkelingen is de junior projectmedewerker; één van de functies waarvoor XLLease nog op zoek is naar nieuw talent.

Nieuw talent

„We zijn een klein bedrijf dus hebben we geen aparte afdelingen voor bijvoorbeeld ICT. Een projectmedewerker is de schakel die binnen het kantoor projecten stuurt. Iemand die zorgt dat we altijd kort op de bal zitten en snel schakelen”, vertelt Katja Schrijver, manager P&O voor Autohaas Groep, waar XLLease onderdeel van uitmaakt. Door de breedte van de functie is het aantrekkelijk voor nieuw talent, „want je komt met alle facetten van XLLease in aanraking.”

Dat XLLease zich niet beperkt tot auto-fanaten bij het vinden van nieuw talent lijkt bijzonder, maar is een logische stap volgens Schrijver. „Natuurlijk, je zit in het wereldje en komt veel in contact met auto’s, maar uitgebreide kennis van een auto is niet noodzakelijk, nieuwsgierige mensen leren dat vanzelf. Belangrijker is dat je past binnen onze cultuur, want we zijn een hecht team.”

Hecht team

Een hecht team dat, bijvoorbeeld, één keer per jaar de handen uit de mouwen steekt voor mensen die het minder hebben. „Vorig jaar hebben we met z’n twaalven de tuin van een Apeldoornse vrouw in één dag volledig onder handen genomen. Geweldig om te zien hoe gelukkig dat iemand maakt”, aldus Dijkslag.

Onder andere de onderlinge banden zorgt dat er onder de medewerkers van XLLease weinig verloop is. Dat komt ook omdat er binnen het bedrijf ruimte is om te groeien en ruimte om jezelf te zijn. Dat ‘jezelf zijn’ is geen loze uitspraak, maar wordt in heel het bedrijf gevoeld. „Zo maakt directeur Frank (van Klink, red.) zijn eigen vlogs. Geen marketingstunt, maar iets wat hij zelf graag doet om contact te leggen met klanten.”

XLLease is onder meer nog op zoek naar een Junior projectmedewerker en biedt voor enthousiast talent een mooie plek met groeimogelijkheden. Ook open sollicitaties worden van harte toegejuicht.

Solliciteren kan via www.xllease.nl/vacatures of  via onderstaand formulier.

  • Max. bestandsgrootte: 30 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!