Help de bevolking van Oekraïne

Apeldoorn bezuinigen?

Zondag 9 maart 2014

Door Wilco Westrik

Redactie

Afgelopen donderdagochtend 7.30 uur. Genietend van mijn dubbel belegde boterham met rookvlees. Ik keek ik naar het NOS journaal. Herman de Schermman leest zijn tekst voor. Het gaat over bezuinigingen van alle gemeenten in Nederland. Hij verwijst naar een link op hun NOS website om te zien of jouw gemeente ( Apeldoorn dus ) ook zou gaan bezuinigen. Nl 75% van de gemeenten in Nederland zouden dit gaan doen.

Nieuwsgierig als ik ben surf ik naar de site van de NOS en wat schetst mijn verbazing “Apeldoorn gaat niet bezuinigen” immers Apeldoorn staat in het geheel niet als bezuinigende Gemeente op de kaart vermeld. Ik dacht mij toch te herinneren dat de Gemeente Apeldoorn onder curatele stond en dat Apeldoorn geholpen zou worden bij het weer op de rit krijgen van de boekhouding.

De bezuinigingen echter gaan dus aan Apeldoorn voorbij. Dat is goed nieuws en ik neem nog een extra belegde boterham en laat het mij extra lekker smaken. Toen ik de Gemeente Apeldoorn hierover benaderde via Twitter liet men via een ambtenaar weten dat men waarschijnlijk in het geheel niet meegewerkt zou kunnen hebben aan deze enquête, of de enquête was niet door de NOS aan de Gemeente Apeldoorn toegestuurd. De beleidsmedewerker van de Gemeente Apeldoorn verwees mij naar de volgende stukken op het internet. Voor een ieder overigens toegankelijk en goed om zo af en toe eens uw licht op te steken.

Zaterdag een artikel in de Volkskrant met een kijkje in de gelden van de belastingbetaler. He…Apeldoorn staat hier nu wel vermeld. Goed bezig Apeldoorn! Hieruit blijkt maar weer eens dat ook ik mij weer rijk had gerekend. Gauw haal ik dan ook mijn extra plakje rookvlees van mijn net belegde boterham. Ik trek de broekriem nog maar even aan voor nu en de komende jaren!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?