Apeldoorn “To big to fall”

Maandag 4 februari 2013

Door StrangeArt

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft besloten Apeldoorn te nationaliseren.
Deze gemeente wordt gezien als een “systeem” gemeente. Het failliet van Apeldoorn zou andere gemeenten meesleuren. Met name de Stedendriehoek gemeenten (Zutphen, Voorst en Deventer) hadden aangedrongen op nationalisatie. De vastgoedtak (het meest verliesgevende onderdeel) wordt in een “bad gemeente” ondergebracht. Deze nationalisatie heeft – volgens de woordvoeder van Binnenlandse zaken gevolgen voor de bestuurlijke top. Reizen buiten de gemeente mag niet meer. Extra emolumenten als een kroket bij de lunch worden afgeschaft.

Het proces van nationalisering werd versneld na dat bleek dat vele inwoners uit Apeldoorn verhuisden, de twijfel of de betaalde OZB wel werd omgezet naar reële diensten was een grote onzekerheid.
Inwoners die ondertussen de gemeente betaald hebben met achtergestelde obligaties zoals reservering voor zwemlessen, of schouwburg bezoek, hoeven niet te vrezen. De staat garandeert effectuering.
Opmerkelijk is dat een andere gemeente (Bronckhorst) niet voor nationalisatie in aanmerking komt, deze gemeente met 2000 inwoners wordt niet gezien als “systeem gemeente”

Over de foto: Een “Haagse” ambtenaar die toe moet zien of de nationalisatie regels worden nageleefd wordt beëdigd in aanwezigheid van het huidige college

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!