D66 Apeldoorn draagt Maarten van Vierssen voor als opvolger Mark Sandmann

Dinsdag 19 november 2019

Door Redactie

D66 Apeldoorn draagt Maarten van Vierssen voor als opvolger van de vertrokken wethouder Mark Sandmann. Van Vierssen zit sinds 2014 in de gemeenteraad en is sinds 2018 fractievoorzitter. ,,Hij heeft ervaring met de lokale bestuurscultuur en wij zien in hem een gedreven en ambitieuze bestuurder die Apeldoorn verder vorm wil geven”, aldus de nieuw gekozen fractievoorzitter Robert van Vliet.

Van Vierssen neemt de portefeuilles Recreatie en toerisme, Natuur en dierenwelzijn, Energietransitie, Afval en milieu, Activering en inkomen, Erfgoed en Citymarketing over en wordt zo snel mogelijk gepresenteerd aan de gemeenteraad waarna er wordt gestemd over zijn voordracht.

Van Vierssen: ,,Met veel enthousiasme werk ik al jaren mee aan de ontwikkeling van ‘ons Apeldoorn’. De bestuurscultuur waarin we dat doen is er één om te koesteren en ik zal mij blijven ontwikkelen om daaraan bij te dragen. Heel graag zet ik mijn schouders onder de opgaven en ambities die we hebben.”

Over Maarten van Vierssen

Maarten van Vierssen (41) heeft na zijn studie aan de Universiteit Wageningen bij verschillende ondernemingen van VolkerWessels gewerkt en is in 2008 gestart bij Aveco de Bondt. Hier heeft hij als ingenieur Water aan diverse grote infrawerken gewerkt. In 2017 maakte hij de overstap naar VolkerWessels Infra Competence Centre en werkt daar als omgevingsmanager.

Poll over vertrek Sandmann

Toen bekend werd dat Mark Sandmann opstapte vanwege de extreem hoge kosten van zijn ‘kindje’, het Plein van de Stad, plaatsen wij op Apeldoorn Direct een poll hierover. Daaruit kwam naar voren dat Apeldoorn eigenlijk heel verdeeld is over het opstappen van Sandmann. Net iets meer dan 50% vindt dat zijn ‘sorry’ genoeg was en dat hij best had mogen blijven. Net iets minder stemmers, het percentage zit net onder de 50%, vindt het terecht dat hij het stokje overdraagt aan iemand anders.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!