D66 leest in het weekend de NRC, en doet er ook iets mee

Woensdag 9 november 2016

Door roelofje-rump

Er wordt veel geschreven over tekortschietende jeugdzorg. Gemeenten houden doorverwijzingen van algemene naar specialistische zorg tegen. Bemoeien zich met de diagnose en leggen te veel verantwoordelijkheid bij de wijkteams. Wijkteams die soms te lang doormodderen en niet capabel zijn om ingewikkelde psychiatrische problematiek te behandelen. Het NRC heeft er dit weekend een heel artikel aan gewijd. D66 heeft dit artikel ook gelezen en wil weten of bovengenoemde problematiek ook in Apeldoorn speelt. Tijd dus voor schriftelijke vragen. Een extract uit de vragen:

Zijn er gevallen bekend van kinderen die door niet tijdige herkenning van de problematiek onnodig lang moeten wachten op passende hulp? 

Herkent het college zich in de casuïstiek aangehaald in betreffende artikel, waar kinderen die specialistisch jeugdpsychiatrische of jeugdpsychologische hulp nodig hebben te lang blijven hangen in het eerstelijns circuit en als gevolg daarvan met spoed uit huis geplaatst moeten worden omdat hierdoor een onhoudbare situatie ontstaat?

In hoeverre is de kans aanwezig dat binnen sociale wijkteams, dan wel het CJG psychiatrische problematiek bij een kind niet als zodanig wordt herkend, waardoor doorverwijzing naar de juiste hulpverlener niet plaatsvindt of onnodig veel tijd kost?

Goed werk D66. Maak het onderwerp bespreekbaar. Het NRC staat nou niet bepaald bekend als een krant die maar wat roept. Er is dus daadwerkelijk iets aan de hand. Houdt ons op de hoogte van het vervolg.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

D66

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!