Help de bevolking van Oekraïne

D66 leider Alexander Pechtold bezoekt Apeldoorn

Dinsdag 17 maart 2015

Door D66Apeldoorn

Afgelopen zaterdag maakte Alexander Pechtold in het kader van de provinciale verkiezingen op 18 maart een campagnetour door de provincies Gelderland en Overijssel. Voorafgaand aan de plaatsen Deventer, Arnhem en Nijmegen werd eerst een stop gemaakt in Apeldoorn.

Meer banen, minder lasten, beter onderwijs
In de binnenstad kreeg de partijleider veel positieve reacties. Veel Apeldoorners waren verrast dat de Pechtold Apeldoorn bezocht. Zij gaven hem een hand, maakten met hem een “selfie” of vonden het leuk persoonlijk een flyer van hem overhandigd te krijgen. Maar ook waren er onzekerheden merkbaar, bijvoorbeeld over de zorg en werkgelegenheid. “Ik heb nog wel een baan, maar ik maak me zorgen over mijn toekomst”, klonk de boodschap van een bezorgde burger. “Juist daarom is uw stem op D66 zo belangrijk”, was het antwoord van Pechtold. “Kern van het verkiezingsprogramma van D66 Gelderland is namelijk meer banen, minder lasten en beter onderwijs. D66 wil dit onder andere doen door een deel van het vermogen van de provincie te investeren in innovatie en duurzaamheid.”

Cityside Apartments
Naast het rondje door de binnenstad, werd door Alexander Pechtold ook een werkbezoek gebracht aan Stationside, onderdeel van Cityside Apartments. Cityside Apartments is een project waarbij leegstaande kantoorpanden in de binnenstad van Apeldoorn worden omgebouwd tot appartementencomplexen. De belangstelling voor deze appartementen is zeer groot. In Stationside kreeg Pechtold een hartelijk ontvangst van Bas Gregoor, één van de drijvende krachten achter het project. Pechtold was positief over de ontwikkeling. “Door dit soort projecten slaat een stad als Apeldoorn twee vliegen in één klap. Aan de ene kant gaan we leegstand tegen en aan de andere kant houdt de stad jongeren vast, die een belangrijke stimulans vormen voor onze economie.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?