De aaibaarheidsfactor van onze burgemeester

Woensdag 29 mei 2013

Door StrangeArt

Een aantal keren heb ik burgemeester Berends mogen aanschouwen In zijn rol als burgervader. In zijn rol als lintjes knipper (niet badinerend of sarcastisch bedoeld). Maar ook in de rol als verantwoordelijke inzake het politie en veiligheidbeleid.

Bij zijn rol als burgervader zit het wel goed met zijn aaibaarheidsfactor en knuffelgehalte. Een bijna natuurlijke hoedanigheid om mensen van diverse pluimage gerust te stellen. Voorkomend, empatisch, een helpende hand en dat alles met humor en relativering.

Als verantwoordelijk voor de politie, zie je een andere man. Een stevigheid die blijkt uit de pittige raadsdiscussie en kritiek op het sluiten van coffeeshop “het Bunkertje”.
Maar ook een man die risico’s durft te nemen, denk aan de Harley dag. Een aantal gemeenten hebben bij dit event van motorrijders de vergunning geweigerd, bang voor problemen. Apeldoorn durfde het aan.

Terzijde: Op de Harley dag waren er hoofdzakelijk leden van de motorclub Saturdara, motorrijders van de concurrerende club Hells Angels heb ik niet gespot (Een impliciete op vertrouwen gerichte afspraak met het bevoegd gezag?)

Samenvattend: hoffelijk in de vorm, hard op de inhoud

De foto’s: overhuivend kenmerk, altijd lachend en vrolijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!