De atletiek is professioneel geworden…nu omnisport nog

Woensdag 6 oktober 2010

Door Frans Sijtsma

Omnisportcentrum Apeldoorn

Dagelijks kom ik er zo ongeveer langs, het Omnisportcentrum.

Ik weet nog goed dat tijdens de bouw dat mooie, gebogen, metalen dak erop gelegd werd. Op een grote stapel zeecontainers stond, helemaal bovenaan op dakrandhoogte, een open zeecontainer met daarin een grote rolvormer die ter plekke die enorm lange metalen dakdelen produceerde uit een grote rol materiaal.

Uit één stuk, waarbij de kenmerkende radius van dat dak meteen aangebracht werd en de geproduceerde delen direct gemonteerd konden worden.

Innovatief bedacht door een Duits/Nederlandse onderaannemer. Uitermate professioneel en uitgevoerd op de meest kostenefficiente manier.

We zijn nu al weer meer dan een jaar verder. Ik lees in de Stentor een artikel dat de Atletiekunie de NK niet in Apeldoorn organiseert omdat de 6-laans baan nog steeds niet aan de eisen voldoet.

Een klein berichtje in de Stentor, maar op de site van de KNAU staat het wat uitgebreider.

Men is bij de KNAU ernstig teleurgesteld dat de baan, na diverse missers de afgelopen maanden, ook nu nog niet klaar is, en dat de definitieve herstelwerkzaamheden pas in de zomer van volgend jaar (een jaar na de vorige poging!) zullen plaatsvinden.

Geen idee wie er schuldig aan is met al die betrokken partijen: De leverancier, de eigenaar van OSC, de gemeente Apeldoorn, de architect? Ga het maar zeggen.

Feit is alleen wel dat het getuigt van een gebrek aan regie en een gebrek aan daadkracht, met als gevolg dat je één van je belangrijkste klanten voor de schenen schopt en je eigen toekomst als hét kloppend hart van de Nederlandse atletiek op het spel zet.

Ik kom dagelijks langs het Omnisportcentrum en ben meestal getroffen door de schoonheid van het gebouw en de prachtige ligging en uitstraling om vervolgens moedeloos te worden van het onvermogen alles 100% voor elkaar te krijgen.

Wellicht moeten ze die Duitse dakleverancier eens vragen of hij verstand heeft van atletiekbanen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Omnisport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!