Debat in Orden

Woensdag 31 augustus 2011

Door Gemeentebelangen

Vanavond was de avond van de Stem van Orden. En de opkomst was groot! De Stem van Orden had deze avond georganiseerd om te vertellen wat zij aan informatie hadden verzameld over de plannen van Paul Blokhuis over het asielzoekers centrum in de wijk. De Wijkraad Orden had Mandala afgehuurd en voor koffie gezorgd. Maar de zaal was duidelijk te klein, de belangstellenden hingen met de benen naar buiten.
Door deze grote opkomst kan, naar mijn mening, Dhr. Blokhuis dit niet zomaar negeren en niets doen met de mening van de wijkbewoners. Want overduidelijk was, de wijkbewoners maken zich zorgen, grote zorgen. Terecht of niet? Tja, daar mag iedereen zijn eigen mening over hebben.
De Stem van Orden had de avond goed voorbereid met een duidelijke presentatie van alle informatie die ze hadden. Petje af! Na deze inleiding was er een pauze en werd er een debat gevoerd. Iedereen die wilde, mocht zijn mening uiten. Wat overheerste was om 600 asielzoekers op die plek te huisvesten een te groot aantal was. En er was angst. Angst omdat het toch asielzoekers zijn waarvan de helft uitgeprocedeerd is en regelmatig een hoop narigheid hebben meegemaakt. Wat heeft dat voor impact in een wijk met 700 huishoudens?
Er waren vier politieke partijen aanwezig, Leefbaar Apeldoorn, PVDA, Groen Links en Gemeentebelangen. Toch apart dat er maar zo weinig partijen waren, denk ik dan. Durven deze dan niet te komen? Interesseert het ze niet? Zijn de kaarten al geschud?

Voor Gemeentebelangen is het wel duidelijk, wij zijn niet tegen asielzoekers, zeker niet. Maar wel tegen 600 mensen op die plek. Of dit nu bijvoorbeeld studenten, asielzoekers of  Poolse arbeiders zouden zijn. Zoveel mensen vinden wij een te grote druk op de wijk Orden. Dit hebben wij ook duidelijk geuit op deze bijeenkomst.

Dhr. Blokhuis heeft de Stem van Orden beloofd nog geen bestuursakkoord te ondertekenen totdat hij met hen gesproken heeft. Op 19 september is er weer een bijeenkomst waar Dhr. Blokhuis zijn verhaal mag houden (locatie nog onbekend). Ik denk dat de opkomst weer zo groot is, wellicht nog wel groter. Het was overduidelijk dat dit onderwerp enorm leeft onder de bewoners van Orden. Ik ben reuze benieuwd hoe 19 september zal verlopen.

 

Ingeborg Leerkes, Gemeentebelangen

 

Foto: Ingeborg Leerkes

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!