Dit jaar nog geen verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk in Apeldoorn

Dinsdag 21 april 2020

Door Redactie

Archief | Amrutha Mol

Consumenten mogen tijdens de komende jaarwisseling nog gewoon vuurwerk afsteken. Dat laat de gemeente Apeldoorn weten. De raadswerkgroep Nieuw oud en nieuw, die in februari werd ingesteld, wilde graag samen met de inwoners van Apeldoorn zoeken naar alternatieven voor het oud en nieuw feest, maar door de coronamaatregelen kan dat nu niet.

Het zoeken naar alternatieven zou onder andere gebeuren middels een mini-conferentie. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kan deze conferentie niet plaatsvinden. Het raadspresidium heeft daarom besloten om dit jaar geen vervolg te geven aan activiteiten van de raadswerkgroep die gericht zijn op het zoeken naar alternatieven voor het oud en nieuw feest. Dit betekent ook dat de gemeenteraad dit jaar geen besluit zal nemen over de wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) om het afsteken van consumentenvuurwerk in Apeldoorn te verbieden.

Achtergrond

Op 17 oktober 2019 is de motie ‘Afsteekverbod vuurwerk’ door de gemeenteraad aangenomen. In deze motie vraagt de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders voorbereidingen te treffen voor een te nemen raadsbesluit waarmee vanaf de jaarwisseling 2020-2021 een verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk van kracht wordt. In februari 2020 is daarom een raadswerkgroep samengesteld, bestaande uit negen fracties, namelijk het CDA, Partij voor de Dieren, GroenLinks, ChristenUnie, VVD, 50Plus, Lokaal Apeldoorn en de SGP. De raadswerkgroep heeft zijn werkzaamheden nu stil gelegd en zal zo mogelijk in 2021 weer actief gaan worden.

Lees ook dit verhaal wat we hierover maakten:

Apeldoorn en vuurwerk: wat gebeurt er bij een verbod met de Apeldoornse vuurwerkverkopers?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!